Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Tajomný les desí ľudí: Pravidelne tam spozorujú Bigfoota či UFO! Odborník odhalil, prečo sa to deje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MASSECHUSETTS – Expert vysvetlil pravdepodobný dôvod, prečo toľko ľudí spozorovalo Bigfoota a UFO v strašidelnej oblasti známej ako Monsterland. Pozorovania zvláštnych tvorov sa údajne datujú do 19. storočia.

Lesy v okolí malého mesta Leominster v americkom Massachusetts lákajú ľudí, ktorí chcú vidieť niečo nadpozemské. V 50. rokoch minulého storočia v lesoch údajne zmizol muž po tom, čo tvrdil, že narazil na monštrum. V súčasnosti je oblasť populárna najmä pre milovníkov Bigfoota či UFO. Kryptozoológ Andy McGrath, autor knihy s názvom „Beasts of the World: Hairy Humanoids“, pre britský denník Daily Star povedal, že za legendou Monsterland je pravdepodobne sociologický dôvod.

Vysvetlil, že na celom svete existuje niekoľko podobných miest, kde sa podľa miestnej legendy usídlil celý panteón paranormálnych javov. „Zdá sa, že dôvod, prečo sa na týchto miestach nachádza taká vysoká hustota podivných entít, je sociologického pôvodu a súvisí skôr s varovnými príbehmi, ktoré naši predkovia učili svoje deti, aby ich udržali v bezpečí,“ uviedol McGrath. Podľa jeho slov nie je náhoda, že tieto oblasti bežne existujú v relatívne malej spádovej oblasti na hranici mesta. Tým sa posilnila teória, že tieto paranormálne bytosti sú v skutočnosti výtvorom človeka a že vychádzajú predovšetkým z príbehov o duchoch, rozprávaných okolo táborového ohňa a starovekých ekumenických vyhlásení z kazateľnice.

Pokiaľ ide konkrétne o Monsterland, McGrath povedal, že legendy opísané v bývalých kolóniách v Amerike majú tendenciu byť zriedenými verziami ich pôvodných európskych náprotivkov. „Veľmi jasným príkladom je šírenie legiend o Duende (malých ľuďoch) medzi národmi Portugalska a Španielska a medzi národmi Latinskej Ameriky,“ uviedol. McGrathova teória nenaznačuje, že si ľudia vymýšľajú, ale skôr to, že kultúrne pozadie má hlboký psychologický vplyv na naše systémy viery a že naša myseľ je riadená množstvom sociokultúrnych spúšťačov, ktoré rôzne veci automaticky interpretujú podľa toho, čo je nám už známe.

Viac o téme: UFOBigfootLesMonsterland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu