Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Úchvatná optická ilúzia vás dostane: Neverte tomu, čo na prvý pohľad uvidíte!

(Zdroj: Reddit/bossbabebih)

USA – Jeden z používateľov Redditu sa na sociálnej sieti podelil o nádhernú optickú ilúzia, ktorá zmätie aj tých najskúsenejších. Na prvý pohľad sa zdá, že zachytávajú plávajúci veľrybu. Po pár sekundách sa ale ukáže, že je to úplne inak.

Náš mozog nás niekedy dokáže poriadne oklamať. Príkladom sú optické ilúzie, ktoré sú už niekoľko rokov populárne najmä na sociálnych sieťach. Jednou z nich je aj video, ktoré na Reddite publikoval jeden z používateľov sociálnej siete. Na prvý pohľad zachytáva plávajúcu veľrybu, no po pár sekundách sa ukáže, že na záberoch nie je zachytené žiadne zviera.

Po približne štyroch sekundách je jasné, že vo videu je v skutočnosti žena. Je však dômyselne pomaľovaná tak, aby v určitej polohe a pri konkrétnych pohyboch evokovala pohyb zvieraťa. Ľudia v komentároch priznali, že ich táto optická ilúziu absolútne uchvátila. „Stále ma to dostane, aj keď viem, čo sa v skutočnosti deje. Je naozaj dobrá,“ uviedol jeden z komentujúcich.

Niekoľko ďalších podotklo, že vo videu hľadeli na oko údajnej veľryby. Keď sa však žena pohla, zistili, že v skutočnosti sa pozerali na jej bradavku. „Na jej bradavke je oko,“ podotkol komentujúci. „Je to preto, že keď pózovala, nehýbala sa, a preto ste nemohli rozoznať prsia. Akonáhle sa začala pohybovať, môžete vidieť viac detailov,“ uviedol ďalší.

Viac o téme: VeľrybaOptická ilúziaŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu