Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zákerná optická ilúzia vás potrápi: Podarí sa vám nájsť na FOTO ženské tváre za deväť sekúnd?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Ak chcete naštartovať svoje mozgové závity, hlavolamy a optické ilúzie predstavujú skvelý spôsob, ako to dosiahnuť. Príkladom je táto zákerná optická ilúzia, v ktorej bude vašou úlohou nájsť tri ženské tváre. Zďaleka to však nezvládne každý.

Hlavolamy a optické ilúzie sú skvelé pre trénovanie kognitívnych funkcií, pretože nás nabádajú na to, aby sme sa na problémy pozreli v inom svetle. Zlepšíte si tým nielen svoje sústredenie, ale aj pamäť a schopnosť riešiť problémy. Príkladom je aj čiernobiely obrázok, ktorý na prvý pohľad zachytáva muža s bradou z profilu. Aj keď tomu možno ťažko uveríte, v skutočnosti na obrázku číhajú tri ženské tváre.

Akoby to nebolo dosť náročné, na vyriešenie tejto optickej ilúzie máte iba deväť sekúnd. Podľa portálu Brainbashers, ktorý pravidelne zdieľa rôzne optické ilúzie, ženské tváre v obrázku spozorujú len tí, ktorí dokážu premýšľať mimo rámca. Nastavte si teda časovač a uvidíte, ako dlho vám bude trvať, kým sa vám to podarí.

Riešenie:

Ak ste optickú ilúziu ešte nevyriešili, nasledujúci odsek zatiaľ nečítajte, obsahuje totiž správnu odpoveď. Jedna tvár sa skrýva vzadu za mužovým krkom, druhá pod nosom (hore nohami) a tretia je pod bradou (tiež dole hlavou).

Viac o téme: HlavolamOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu