Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prehovoril muž, ktorý prežil známu leteckú katastrofu: Uzavreli sme pakt! Preživších oprávňoval k... Len pre silné žalúdky

Jeden z preživších leteckej katastrofy Daniel Fernandez
Jeden z preživších leteckej katastrofy Daniel Fernandez (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Carlos Páez Rodriguez prežil haváriu lietadla, ktorá sa odohrala v roku 1972 v pohorí Ánd. Vtedy tam spolu s ďalšími preživšími strávil viac ako sedemdesiat dní. V rozhovore prezradil, že uzavreli dohodu predtým, ako boli nútení stať sa kanibalmi.

Rodriguez bol jedným zo 45 ľudí na palube lietadla, ktoré sa zrútilo v juhoamerickom pohorí Andy. Prežilo len šestnásť z nich, ostatní buď zomreli hneď pri havárii, alebo neskôr podľahli zraneniam alebo zahynuli, keď lavína zasiahla trup lietadla. Preživší boli nútení uchýliť sa ku kanibalizmu, pretože sa im minuli už beztak malé zásoby jedla, ktoré mali na palube lietadla. Údajne z mŕtvych odrezávali kusy mäsa o veľkosti zápalky a nechali ho vysušiť na slnku. V rozhovore pre portál LADbible Carlos prezradil, že spoločne uzavreli dohodu predtým, ako zjedli ľudské mäso.

"Keď sme na desiaty deň dostali správu o tom, že pátranie bolo odvolané, všetkým nám začalo svitať, že našou jedinou možnosťou je nakŕmiť sa našimi mŕtvymi spoločníkmi, pretože neexistuje iná cesta," uviedol Rodriguez, ktorý mal v tom čase len 18 rokov. Keď sa dozvedeli, že pátranie bolo ukončené, dvaja muži zo skupiny opustili vrak lietadla, aby sa pokúsili dostať späť do civilizácie a privolať pomoc pre ostatných. 

"Prvá vec, ktorú sme urobili, bolo, že sme medzi sebou uzavreli dohodu, že ak niekto z nás zomrie, ostatní môžu použiť jeho telo. A druhá vec, ktorú sme urobili, bolo, že sme povedali študentom medicíny, ktorí prijali svoju úlohu lekárov, aby sa o vec postarali," uviedol ďalej. Priznal však, že medikov mu bolo ľúto, pretože prví mŕtvi ľudia, ktorých uvideli, boli ich priatelia. 

Viac o téme: LietadloKanibalizmusPeruCarlos Páez RodriguezLetecké nešťastsie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu