Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO zachytáva UFO vznášajúce sa nad vojenskou základňou: Expert z ministerstva obrany tvrdí, je pravé!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: X/Jeremy Kenyon Lockyer Corbell)

IRAK - Video zachytávajúce neznámy objekt v tvare medúzy letiaci nad vojenskou základňou v Iraku mätie odborníkov. Zábery vznikli ešte v roku 2018, ale zverejnené boli len nedávno. Sú súčasťou dokumentu s názvom TMZ Presents: UFO Revolution.

V rámci trojdielneho dokumentu filmár a ufológ Jeremy Corbell odhaľuje zábery a spochybňuje, čo by neidentifikovaný objekt (UFO), resp. alebo neidentifikovaný anomálny jav (UAP) v skutočnosti mohol byť. "Dnes zverejňujeme raw (neupravené) zábery vojenského nafilmovaného vpádu UAP do spoločnej operačnej základne Spojených štátov. Tento UAP neznámeho pôvodu vykazoval transmediálnu schopnosť a bol oficiálne označený agentúrami tajných služieb Spojených štátov amerických za UAP (Unidentified Aerial Phenomena)," napísal na sociálnej sieti X. 

Uniknuté video zachytáva čiernobiely zrnitý letecký záber leteckej základne v Iraku. Na pravej strane obrazovky môžete vidieť spletitý objekt, ktorý sa prediera cez hornú časť leteckej základne a postupne mizne. Tvarom pripomína medúzu. Video sleduje podivný objekt po dobu zhruba jednej minúty. Bývalý vedúci oddelenia vyšetrovania UFO na americkom ministerstve obrany Nick Pope povedal pre Metro, že je celkom presvedčený o autenticite záberov. Poznamenal, že Corbell v minulosti zverejnil zábery UFO a že sú pravé, vďaka čomu je spoľahlivým zdrojom takéhoto obsahu.

Pope zároveň uviedol, že video je zaujímavé, no ťažko kategorizované. Venuje sa teóriám, ako napríklad či zdanlivý objekt je alebo nie je len zamotaná masa balónov unášaných vetrom alebo či to môže byť špina na šošovke alebo na ochrannom skle okolo fotoaparátu. "Ak je však tvrdenie, že existujú zábery tohto objektu, ktorý vchádza do vodnej plochy, znovu sa objavuje a vystreľuje vysokou rýchlosťou so zmenou smeru, pravdivé, potom by to vylučovalo takéto prozaické vysvetlenia. Budeme musieť počkať, či Pentagon potvrdí pravosť záberov." 

VIDEO zachytáva UFO vznášajúce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pope poznamenal, že základňa, nad ktorou možno vidieť prelietať UFO, nebola len americká, ale zrejme mnohonárodná. "Bolo by teda zaujímavé vedieť, či tam bola prítomnosť Spojeného kráľovstva, či má ministerstvo obrany nejaké informácie o tomto incidente a či britské vojenské systémy zachytili snímky UAP na iných miestach po celom svete," dodal.

Viac o téme: Vojenská základňaUFOIrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu