Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dvojica sexovala v prístroji magnetickej rezonancie: Šokujúce odhalenie, toto lekári dovtedy netušili

(Zdroj: X/MHiesboeck)

GRONINGEN - Istá dvojica podstúpila pred viac ako tridsiatimi rokmi zaujímavý experiment. Pre vedecké účely sexovali v prístroji magnetickej rezonancie. Následné zistenia navždy zmenili chápanie ženskej anatómie. Zábery sa po mnohých rokoch objavili na sociálnych sieťach, kde zaujali množstvo ľudí.

Ida Sabelisová a jej priateľ Jupp mali v roku 1991 pohlavný styk v prístroji magnetickej rezonancie (MRI) v mene vedy. Stalo sa tak potom, ako sa ich priateľ, holandský vedec Menko Victor van Andel, rozhodol odhaliť, čo sa deje v našom tele, keď máme sex. Vygenerované snímky boli prvé svojho druhu. V roku 1999 bola v časopise British Medical Journal zverejnená podrobnejšia štúdia o tomto experimente. 

Magazín Vice zdieľal zábery na TikToku, kde uchvátili množstvo ľudí. Niektorých ohúrilo, že odborníci si zakrivenie vaginálneho kanála všimli len pred 24 rokmi. Sabelisová priblížila, že sa rozhodla zúčastniť sa na nezvyčajnej vedeckej štúdii, pretože chcela urobiť láskavosť Pekovi. Ten bol v tom čase partnerom jej najlepšej kamarátky. Ida bola tiež veľkou bojovníčkou za práva žien a chcela pomôcť rozšíriť chápanie ženských tiel v lekárskom priemysle. 

Dvojica sa mala pôvodne milovať v štandardnej misionárskej polohe, no mladá žena mala iné predstavy. "Je to poloha, ktorá vo mne nevyvoláva takmer žiadne vzrušenie. V každom prípade, Jupp by bol v tej malej trubici príliš ťažký," vysvetlila. A tak sa pri experimente rozhodli pre polohu lyžičky, pričom obaja ležali tvárou k sebe. Jedným z najpozoruhodnejších zistení experimentu bolo, že ženská vagína nie je len rovný tunel, ako experti dovtedy predpokladali. Magnetická rezonancia odhalila, že penis sa vo vagíne ohne bez toho, aby muža počas erekcie bolel.

Objav bol taký ohurujúci, že viedol k formálnej štúdii realizovanej v rokoch 1991 až 1999. Všetky následné experimenty sa uskutočnili v misionárskej polohe s použitím dobrovoľníkov starších ako osemnásť rokov, ktorí mohli kedykoľvek prestať. Nikto to neurobil, ale Sabelisová poukázala na to, že nikto iný ako ona a Jupp neboli schopní dokončiť test bez použitia Viagry. "V trubici sa príjemne oteplilo a nám sa podarilo vychutnať si jeden druhého známym spôsobom," uviedla. 

Viac o téme: SexMagnetická rezonancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu