Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Logická hádanka potrápi aj tých najbystrejších: Na jej vyriešenie máte 10 sekúnd, trúfnete si?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Po vianočných oslavách môže byť náročné vrátiť sa späť k bežným činnostiam, ako je napríklad práca. Rozhýbať mozgové závity vám môžu pomôcť hlavolamy a logické úlohy. Nedávno sa jedna takáto objavila na sociálnej sieti X. Pokúsite sa ju vyriešiť?

Ľudí nedávno zaujala logická úloha, ktorá sa objavila na sociálnej sieti X. Zachytáva deväť kruhov a v každom z nich je napísané jedno číslo. V hornom kruhu však číslo chýba. Vašou úlohou je správne doplniť chýbajúcu hodnotu. Môže sa zdať, že je to jednoduché, no na vyriešenie tejto úlohy máte iba 10 sekúnd. Skúsite to?

Riešenie

Príspevok získal množstvo komentárov, pričom všetci sa zhodli na jednotnej odpovedi. Ako uviedol jeden z komentujúcich, kľúčom k tejto úlohe je umocňovanie. Čísla v jednotlivých kruhoch reprezentujú výsledok umocňovania čísel od 1 do 9. Je potrebné začať pri čísle 1, ktoré sa nachádza v ľavom dolnom rohu, kde je umocnené číslo 1. Následne treba postupovať k číslu 4, ktoré je výsledkom umocnenia čísla 2. Logicky preto vychádza, že v hornom kruhu chýba číslo 16, ktoré je výsledkom umocnenia čísla 4. 

Viac o téme: MatematikaHádankaPríkladLogická úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu