Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ak zvládnete vyriešiť túto hádanku, ste naozaj múdri: Prídete na to, ako uvariť toto VAJCE?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Zložité hádanky a hlavolamy môžu byť skvelý spôsob, ako si poriadne precvičiť myseľ a udržať mozog v dobrej kondícii. Na internete na objavila nová hádanka, ktorú dokážu vyriešiť len naozaj múdri ľudia. Zvládnete to?

Hádanka je vraj taká záludná, že ju podľa portálu Insider, ktorý kvízovú otázku zverejnil na svojom webe, dokážu vyriešiť len múdri ľudia. Úloha znie: "Ak máte sedemminútové presýpacie hodiny a 11-minútové presýpacie hodiny, ako môžete uvariť vajíčko presne za 15 minút?" 

Ak zvládnete vyriešiť túto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na prvý pohľad sa to môže zdať jednoduché, no riešenie je ťažšie, než vyzerá. Zdá sa, že neexistuje žiadny spôsob, ako dosiahnuť, aby tieto dvoje presýpacie hodiny perfektne zaznamenali 15 minút, pretože keď použijete každé z nich, dostanete až 18 minút. Sedemminútové presýpacie hodiny tiež nemôžete použiť dvakrát, pretože tak získate len 14 minút a dve otáčky 11-minútových hodín spôsobia, že získate až 22 minút.

Riešenie

Prvým krokom by malo byť spustenie oboch presýpacích hodín naraz. Po uplynutí siedmich minút, teda menšom časovači, ho otočte a spustite znova. O štyri minúty neskôr vyprší 11-minútový interval a v sedemminútových presýpacích hodinách zatiaľ ubehnú štyri minúty. V tomto okamihu uplynulo 11 minút. Vaším posledným krokom bude opätovné prevrátenie sedemminútového časovača. Časovač pobeží štyri minúty, čím sa dostanete na perfektný čas 15 minút.

Viac o téme: VajceHádankaHlavolam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu