Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajtom sa z vrtuľníka naskytol neskutočný pohľad: Tá FOTO vám vyrazí dych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SWANSEA - Nestáva sa často, že narazíte na kruhovú dúhu, ale posádka na palube policajného vrtuľníka mala to šťastie, že sa jej naskytol pohľad zblízka. Fotografia zachytávajúca tento úchvatný jav sa objavila na sociálnej sieti, kde zaujala množstvo ľudí.

Jednotke Národnej policajnej leteckej služby (NPAS) v regióne South West & Wales so sídlom v St Athane sa podarilo zachytiť vzácny úkaz nad Vale of Glamorgan, okresnou štvrťou na juhovýchode krajiny. Na sociálnej sieti X zdieľali snímku ohromujúcej dúhy v dokonalom kruhu. Upútala mnohých užívateľov. 

Dúha je viacfarebný oblúk vytvorený ľahkými dopadajúcimi kvapôčkami vody. Vyskytuje sa v kruhoch, no iba málokto má to šťastie a uvidí celý kruh dúhy zo zeme, pretože vo väčšine prípadov vo výhľade prekážajú napríklad hory. Obyčajne môžeme vidieť iba svetlo odrážané kvapkami dažďa nad horizontom.

Keďže horizont každého človeka je trochu iný, nikto nevidí celú dúhu. Je to vlastne optická ilúzia, lebo v skutočnosti neexistuje na určitom mieste na oblohe. Vzhľad dúhy závisí od toho, kde stojíte a kde svieti slnko alebo iný zdroj svetla. 

Viac o téme: Dúhaúkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu