Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Úchvatné VIDEO fascinuje ľudí: Zachytáva západ slnka alebo... čo vidíte vy?

(Zdroj: X/gunsnrosesgirl3)

LONDÝN - Mnoho ľudí miluje sledovať západy slnka. Psychológovia naznačujú, že pohľad na tento fenomén má schopnosť zlepšiť celkovú pohodu a spokojnosť v živote. Jedna užívateľka sociálnych sietí zachytila úchvatný západ slnka z lietadla a jej fascinujúci záber upútal pozornosť miliónov ľudí.

Pred pár dňami užívateľka s prezývkou "Science Girl" zdieľala podmanivé video zobrazujúce neskutočný západ slnka nad oblakmi. Nádherný úkaz niektorým pripomínal roztavenú lávu pod prikrývkou mrakov, ktorá vrhala teplú, éterickú žiaru. "Západ slnka, ako ho vidno nad oblakmi," uvádza sa v popise videa.

Západy slnka u mnohých vyvolávajú hlboké emócie. Viacerí užívatelia vyjadrili obdiv k očarujúcej scéne. Jeden komentujúci vysvetlil, že rozptyl oranžových vlnových dĺžok počas východu a západu slnka spôsobuje, že červená farba je vo svetle prevládajúca. V dôsledku toho farba oblakov v týchto okamihoch závisí od farby slnečného svetla. Ide o Rayleighov rozptyl, základný atmosférický jav, ktorý nastáva, keď častice v atmosfére rozptyľujú svetlo.

Viac o téme: OblohaLávaZápad slnkaúkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu