Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrôza na ulici: Chlapec (7) sa kolobežkoval, keď k nemu pribehol medveď! Jeho reakcia vám vyrazí dych

(Zdroj: Youtube/Inside Edition)

BRITSKÁ KOLUMBIA - Nesmierne statočne a rozvážne sa zachoval iba sedemročný chlapec, ktorému neďaleko jeho domu skrížil cestu medveď čierny. K desivému stretnutiu došlo v obytnej štvrti v Britskej Kolumbii v Kanade.

Bezpečnostná kamera umiestnená na dome zdokumentovala desivý incident stretnutia divočiny s ľudskou civilizáciou. V obytnej štvrti sa totiž objavil medveď čierny presne v okamihu, keď v blízkosti svojho domu prechádzal na kolobežke sedemročný Huxley. Zachoval sa veľmi statočne a zostal nehybne stáť aj vtedy, keď šelma kráčala rovno k nemu. 

Vzápätí sa na ulici objavil sused, ktorý s rozpaženými rukami medveďa odohnal a prenasledoval ho až dovtedy, kým nezutekal. Chlapček pokojne pokračoval vo svojej jazde. "Myslím si, že väčšina dospelých by v tej chvíli možno spanikárila alebo utiekla. Nie každý vie, čo má robiť, takže som na neho veľmi hrdá," uviedla Huxleyho matka. Synovi vraj už v minulosti pripomínala, že ak sa v jeho blízkosti objaví medveď, tak je dôležité, aby zostal pokojný. 

Odborníci na voľne žijúce zvieratá zdôrazňujú, že zachovanie pokoja a vyvolanie vzhľadu veľkého premožiteľa sú pri odoháňaní týchto predátorov kľúčové. Medvede sa zvyčajne ľudí boja, ale v poslednom čase sa čoraz častejšie objavujú v obývaných oblastiach, kam ich láka ľahký prísun  potravy.

Viac o téme: MedveďKanadaBritská Kolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu