Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bilbord v Rusku vyvolal pobúrenie: Pozrite, na čo robil reklamu! Hlavná brána do mestského cintorína...

(Zdroj: Facebook/Дмитрий Щёлоков)

MOSKVA - V ruskom meste Berezniki bilbord ukazoval hneď po sebe reklamu na vstup do armády a na pohrebný ústav. Riaditeľ reklamnej agentúry sa musel ospravedlniť, informoval portál Meduza.

Bilbord najprv lákal na podpísanie zmluvy s ruskou armádou, ktorá potrebuje vojakov do bojov na Ukrajine, kde už dvadsiaty mesiac vedie inváziu. "Vec skutočných mužov. Po boku svojich krajanov," znel slogan prvej reklamy, ktorá tiež uvádzala telefónne číslo na miestne odvodové centrum. Po nej sa zobrazovala reklama na miestny pohrebný ústav Grand Ritual. Tá zákazníkov vábila na slogan "Hlavná brána do mestského cintorína". 

Na nezvyčajnú kombináciu reklám neskôr upozornil provojnový kanál na platforme Telegram a požadoval od ľudí zodpovedných za výber reklám ospravedlnenie. Riaditeľ agentúry, ktorá vlastní bilbord, v reakcii na incident uviedol, že už sa veteránom ospravednil. "Nemali sme na mysli žiadny skrytý význam. Je to náhoda, pretože z technickej povahy reklamnej konštrukcie ukazuje naraz tri reklamné bannery. To, čo sa stalo, by som mohol nazvať zhodou okolností." 

Vojna na Ukrajine podľa odhadov spôsobuje ruskej armáde obrovské straty. Moskva napriek tomu počty padlých v boji nezverejňuje. Generálny štáb ukrajinskej armády ale tvrdí, že k 7. októbru ruské sily prišli o viac než 280 000 mužov, ktorí buď padli, alebo utrpel zranenia. Nemožno to však nijak overiť. Portál Meduza v júli napísal, že podľa ich výpočtov zomrelo v bojoch na Ukrajine do mája tohto roka zhruba 47 000 Rusov. Vychádzal pritom z registrov dedičských konaní a zo štatistiky o úmrtnosti, ktorú obdržal na oficiálnu žiadosť od ruského štatistického úradu Rosstat. Táto štatistika bola ale len za rok 2022. 

Viac o téme: BilbordRuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu