Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž (70) odišiel po 42 rokoch do dôchodku: Robil za minimálku, keď zistíte, ako sa k nemu zachovala firma! Ľudia sú v šoku

John Bartlett
John Bartlett (Zdroj: GoFundMe)

SACRAMENTO - Americká firma bola skritizovaná za to, že vôbec neocenila svojho zamestnanca, ktorý pre ňu pracoval viac ako štyri desaťročia. Nedávno, keď sa rozhodol odísť do dôchodku, mu akurát vystrojili grilovačku. Jeho kolegovia ostali pohoršení, vymysleli preto spôsob, ako sa mu viac odvďačiť za to, že bol toľké roky lojálnym pracovníkom.

John Bartlett z Kalifornie pracoval v sklade nemenovanej firmy 42 rokov, celý čas za minimálnu mzdu. Keď nedávno odchádzal do dôchodku, ako poďakovanie mu darovali certifikát a zorganizovali grilovačku. Kolegovia boli takýmto prístupom šokovaní, a preto sa rozhodli všetko zobrať do vlastných rúk. Jeho kolegyňa Sonia zverejnila na sociálnej sieti video, ktoré zachytáva Johnov posledný deň v práci. 

 

John Bartlett was given a certificate and barbecue by the company he gave 42 years of his life to. Now, he has had the last laugh. Full story: https://bit.ly/45dRAcY

Posted by News.com.au on Thursday, October 5, 2023

"Každý deň ráno chodil autobusom a vlakom, len aby sa stihol do práce dopraviť včas. Má vyše sedemdesiat...a firma mu dala ako odchodné certifikát a grilovačku. Žiadny finančný bonus. Nebuďte otrokom svojej práce. Vďaka John za tvoju vernosť," uviedla. 

Video bolo medzičaso zmazané, no ešte predtým stihlo zaznamenať státisíce zhliadnutí a komentárov od ľudí z celého sveta, ktorí chceli, aby sa Bartlett cítil viac docenený. Sonia v reakcii na masívnu odozvu verejnosti založila pre kolegu na stránke GoFundMe finančnú zbierku. "Nemá ženu an deti, ale má synovca, ktorého má veľmi rád. Bolo by veľmi pekné obdarovať ho niečím, aby videl, že je výnimočný a milovaný," napísala. Doteraz sa podarilo vyzbierať už vyše 85 000 dolárov (80 000 eur). "Šťastný dôchodok, John! Tvoja tvrdá práca je motiváciou nám všetkým," vyjadril sa jeden z darcov na stránke. 

Viac o téme: DôchodokJohn Bartlett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu