Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žena si v národnom parku chcela spraviť selfie s bizónom: Boj o život na VIDEU! Toto ju zachránilo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram/insidehistory)

YELLOWSTONE - Selfie fotky sa stali obľúbeným spôsobom, ako ľudia zachytávajú svoje vzácne chvíle. Niekedy však kvôli nim zájdu príliš ďaleko. Príkladom je žena, ktorá si chcela urobiť selfie s bizónom v národnom parku. To sa mohlo skončiť tragicky, ak by stratila duchaprítomnosť.

Minulý týždeň ľudí na sociálnych sieťach zaujalo video, ktoré zachytáva nebezpečný incident. Zachytáva ženu, ktorá v Yellowstonskom národnom parku takmer prišla o život, no vďaka duchaprítomnosti sa dokázala zachrániť. Ako je zrejmé zo záberov, žena podišla blízko k divému bizónovi, aby si urobila selfie. V zlomku sekundy sa však začal rútiť smerom k nej.

Hoci muž, ktorý bol s turistkou, utiekol, aby si zachránil život, ona zostala pozadu. Prejavila značnú dávku duchaprítomnosti a dokázala, že ak všetko ostatné zlyhá, naozaj sa oplatí predstierať mŕtvolu. Spadla na zem bez toho, aby sa pohla čo i len o centimeter. Iní návštevníci parku zaznamenali dramatický moment z diaľky, pričom niektorí ľudia sa pokúsili zviera rozptýliť hlasným krikom. To však podišlo k žene a na chvíľu sa postavilo. Po chvíľke ale očividne stratilo záujem a ušlo.

"Služba národného parku odporúča ľuďom, ktorí navštívia Yellowstone, aby sa vždy zdržiavali najmenej 23 metrov od bizónov a losov. Hoci zvyčajne nie sú agresívne, sú to divoké zvieratá a môžu byť nepredvídateľné," uviedli predstavitelia. 

Žena si v národnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Netreba dodávať, že virálne video vyvolalo na internete veľký ošiaľ. Niektorí komentujúci žiadali, aby ľudia nechali zvieratá na pokoji. "Prečo si ľudia myslia, že divoké zvieratá chcú byť ich priateľmi. Neskutočné," uviedol jeden užívateľ. "Možno si nabudúce dvakrát rozmyslí, či sa priblíži k divému zvieraťu," poznamenal druhý.

Viac o téme: BizónSelfieYellowstonský národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu