Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rozvodový právnik varuje: V tomto VEKU sa nikdy nesobášte! Prezradil aj dôvod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - Právnik Tyler Summers, ktorý sa špecializuje na rozvody a predmanželské zväzky, prezradil, prečo by sa mladí dospelí nemali sobášiť, keď sú dvadsiatnici. Napriek tomu, že uviedol rozumné argumenty, mnohí s ním nesúhlasili. Podľa ich názoru neexistuje konkrétny správny vek na svadbu.

V krátkom videu na TikToku vysvetľuje, prečo by mladí dospelí mali počkať, kým nebudú mať aspoň tridsať rokov, aby sa zosobášili. "Po dvadsiatke stále nachádzate seba samých. Nemáte ani poňatia o tom, čo chcete z dlhodobého hľadiska," vysvetľuje Summers. Podľa neho o niekoľko rokov starší ľudia lepšie chápu samých seba a majú finančnú stabilitu. "Ľudia, ktorí sa prvýkrát sobášia, keď majú tridsať rokov, budovali svoju kariéru dlhšie. Možno majú nejaké peniaze, sú vyspelejší. Sú pripravení na dlhodobý vzťah," dodal.

@bostonfamilylawyer Discovering yourself in your 20s? Check. Transformations by 30s? Double-check! As a divorce lawyer, trust me when I say: Skip the 20s weddings! Find the right timing for lasting love. ⚖️💼💔 #Divorce #DivorceAttorney #DivorceLawyer #DivorceSupport #DivorceTips #DivorceTok #HappilyEverAfter #LawyersofTiktok #Marriage #RelationshipSecrets #TimingIsKey ♬ original sound - Boston Prenup & Divorce Lawyer

Podľa štúdie Psychology Today z roku 2016 majú páry, ktoré mali svadbu krátko po dvadsiatke, o 50 percent vyššiu pravdepodobnosť, že sa rozvedú než dvojice, ktoré so svadbou počkajú do vyššieho veku. Výskumníci uvádzajú, že najlepší vek na uzavretie manželstva je medzi 28. a 32. rokom. "Človek, ktorého si vezmete, keď má 21 rokov, je úplne iný vo veku 28 rokov," pokračuje právnik.

Niektorí ženatí a rozvedení užívatelia majú o takomto postoji zmiešané pocity. "Keď sa zosobášite mladší, budete spolu vyrastať a formovať sa," podotkla jedna vydatá žena. "Oženil som sa ako 21-ročný a neľutujem. Vyrastali sme spolu," potvrdil iný komentujúci. Viacerí sa však stotožňujú so Summersovým názorom. "Tridsať rokov je ideálny vek na svadbu," uviedol istý rozvedený muž. 

Viac o téme: SvadbaManželstvoRozvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu