Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodičia aj lekári zostali pri pohľade na novorodeniatko v šoku: Pozrite, čo má na rukách aj nohách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BHARATPUR - Bábätko v Indii sa narodilo s 26 prstami na rukách a nohách. Jeho rodina si myslí, že ide o reinkarnáciu hinduistickej bohyne. Lekári však tvrdia, že v skutočnosti je to genetická anomália, ktorá však pre dievčatko nepredstavuje žiadnu zdravotnú komplikáciu.

Novorodenec z Bharatpuru v severoindickom štáte Rádžastán má sedem prstov na každej ruke a šesť prstov na každej nohe. Lekári uviedli, že dievčatko sa narodilo so vzácnou genetickou abnormalitou, no jeho rodina verí, že je to v skutočnosti reinkarnovaná hinduistická bohyňa, informuje New York Post.

Dholagarh Devi je známe božstvo, ktorého chrám sa nachádza blízko miesta, kde sa dieťa narodilo. Sochy zobrazujú bohyňu Dholagarh ako dievča s niekoľkými rukami. Matka bábätka, 25-ročná Sarju Deviová, je zjavne nadšená. Jej brat pre miestne médiá povedal: "Moja sestra porodila dieťa, ktoré má 26 prstov. Považujeme ho za inkarnáciu Dholagarh Devi. Sme veľmi šťastní." Otec Gopal Bhattacharya, ktorý pracuje ako policajný strážnik, je údajne šťastný, že sa mu narodilo práve takéto dieťa. 

Nie je známe, či rodičia budú chcieť, aby sa ich dcéra podrobila operácii na zmenšenie počtu prstov, ale z lekárskeho hľadiska je úplne zdravá. "Mať 26 prstov nie je nijako škodlivé, ale je to genetická anomália. Dievčatko je inak absolútne zdravé," povedal doktor BS Soni. 

Viac o téme: BábätkoAnomáliaReinkarnáciaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu