Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čo vidíte na tejto optickej ilúzii? Ľudia s dobrým zrakom sú frustrovaní, pozrite prečo!

(Zdroj: X/TRHLofficial)

ZÁPADNÁ VIRGÍNIA - Na sociálnych sieťach je množstvo obrázkov, ktoré v sebe ukrývajú viac, ako je na prvý pohľad vidno. Reč je optických ilúziách, prostredníctvom ktorých mnohí testujú svoju pozornosť. Táto optická ilúzia vám však dá poriadne zabrať, pretože ju neodhalí každý. Skúsite to?

Obrázok, ktorý sa stal virálnym na Twitteri, pre väčšinu ľudí zachytáva len čiernobielu fotografiu dvoch dievčat, ktoré sedia vedľa seba v parku. Ak máte zdravý zrak, nič iné na obrázku neuvidíte. Ak však nosíte okuliare alebo kontaktné šošovky, skúste si ich zložiť a znova sa pozrieť na obrázok. "Krátkozrakí kamoši: zložte si okuliare a oddiaľte telefón od tváre. Pozrite sa na blondínku," znie komentár k záberu.

Keď sa bez okuliarov pozriete z diaľky na blondínku na obrázku, mali by ste vidieť, ako sa žena premieňa na tvár strašidelne vyzerajúcej starenky. Brada a ústa ženy by sa mali objaviť tam, kde je tričko dievčaťa, zatiaľ čo tieň na jeho krku a v línii vlnitých vlasov by mal vytvárať dve vpadnuté oči.

Príspevok ľudí zmiatol, pričom mnohí, ktorí nosia okuliare, zostali zdesení nad znepokojujúcim spôsobom, akým sa fotografia mení. "Vydesilo ma to!" priznal jeden z komentujúcich. Tí s dokonalým zrakom zostali frustrovaní, že nevideli žiadnu zmenu v zábere. Ak je to aj váš prípad, skúste prižmúriť oči a vzdialiť sa od monitoru. Budete vidieť aspoň základné kontúry desivo vyzerajúcej tváre.

Jeden z užívateľov sa podelil o záber toho, čo vidia ľudia bez okuliarov. Prostredníctvom funkcie rozmazania tak odhalil tvár starenky. "Pre tých z vás, ktorí nie sú krátkozrakí a neviete, o čom sa hovorí, pozrite si rozmazanú verziu fotografie," napísal. 

Viac o téme: ObrázokKrátkozrakosťOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu