Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Sneh a jeden stupeň Celzia v júli? Meteorológovia sa podelili o fascinujúce FOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KREDARICE - Zábery, ktoré na Facebooku zverejnili slovinskí meteorológovia, v žiadnom prípade nezachytávajú typické letné scenérie. V skutočnosti v horskej oblasti zaznamenali slabé sneženie. Podľa domácich ale nejde o nič nezvyčajné. Minulý týždeň snežilo aj u nás na Lomnickom štíte.

Meteorológovia z Agentúry pre ochranu životného prostredia (ARSO) oznámili, že v stredu 26. júla v Slovinsku snežilo. Fotografia z horskej oblasti Kredarice v žiadnom prípade nepripomína letný záber. Na prvý pohľad sa zdá, akoby išlo o jesenné či dokonca zimné ročné obdobie.

 

🌨 Ohladitev nam ni prinesla zgolj številnih neurij, s katerimi smo se spopadali v preteklih dneh, ampak tudi nekaj...

Posted by ARSO vreme on Wednesday, July 26, 2023

"Chladné počasie nám prinieslo nielen množstvo búrok, ktorým sme v posledných dňoch čelili, ale aj snehové vločky vo vysokých horách. Kamera na Kredarici zaznamenala krátkodobé sneženie. Na najvyššej meteorologickej stanici je momentálne jeden stupeň Celzia," napísali predstavitelia agentúry v príspevku na Facebooku.

Ako ale poznamenali obyvatelia Slovinska, v skutočnosti nejde o nič nezvyčajné. "Nič zvláštne! V minulosti bolo ochladenie oveľa výraznejšie. Pre návštevníkov hory, hlavne tých, čo chodia v sandáloch, je to samozrejme nebezpečné. Mnohých to prekvapilo," uviedol jeden z komentujúcich.

Viac o téme: SnehLetoSneženieSlovinsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu