Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muži sú totálne hotoví z krásnej Sofie: Keď ale zistíte, kým v skutočnosti je, nebudete chcieť veriť

(Zdroj: Twitter/AiModelMilla)

HELSINKI - Jej fanúšikovia si myslia, že našli pravú lásku. V skutočnosti ale táto kráska neexistuje. Milla Sofia je influencerka vygenerovaná umelou inteligenciou, ktorej zvodné fotografie na Twitteri a TikToku získavajú tisíce reakcií od pomýlených užívateľov sociálnych sietí.

"Som 19-ročné virtuálne dievča z Helsiniek vo Fínsku. Vytvorila ma AI," píše sa v profile profilu na Sofiinom účte. Napriek tomu, že je preukázateľne falošná, jej sledovatelia si nemôžu pomôcť a slintajú nad jej fotkami v bikinách. "Byť svedkom úchvatného západu slnka z paluby jachty. Takéto chvíle robia život výnimočným," uvádza sa v jednom z príspevkov, na ktorom AI influencerka pózuje na jachte. "Ste taká nádherná, srdiečko, buďte mojou priateľkou," rozplýva sa ďalší užívateľ. 

V skutočnosti však táto influencerka nikdy nebola na jachte, ani si nevychutnávala západ slnka, pretože nejde o reálny záber, ale obyčajnú fotorealistickú fantáziu. V ďalšom príspevku na Twitteri pózuje v červenom bikini tope a užíva si atmosféru F1. "Uprostred rozruchu F1, nasávam elektrizujúcu atmosféru v Monaku," chváli sa neexistujúca žena. Sledovateľom tak ukazuje svoj luxusný život a zároveň záujmy. Predovšetkým muži sú z AI influencerky úplne očarení. Pravdou ale je, že prostredníctvom ich reakcií a komentárov sa umelá inteligencia ďalej rozvíja.

Influencerka má dokonca vlastnú webovú stránku so sekciou vzdelávania, ktorá hovorí, že od júna 2023 študuje na Univerzite života. "Byť virtuálnou influencerkou generovanou AI nie je typická vzdelávacia cesta, ale dovoľte mi povedať vám, že som stále v pohybe, učím sa a vyvíjam sa pomocou efektných algoritmov a analýzy údajov," píše sa na webe. 

Milla Sofia má v sebe naprogramovanú obrovskú vedomostnú základňu, ktorá ju udržiava v obraze s najnovšími módnymi trendmi, priemyselnými poznatkami a všetkými technologickými pokrokmi. "Zaoberám sa sebazdokonaľovaním, neustále sa posúvam na vyššiu úroveň ako modelka a influencerka. Iste, moja cesta môže vyzerať inak ako u ostatných, ale pamätajte na moje slová, som odhodlaná byť v popredí módneho sveta a poskytovať hodnotný obsah svojmu úžasnému publiku." 

Sofia momentálne zvažuje, pre ktorú značku sa stane módnou ambasádorkou a virtuálnou influencerkou, píše sa na jej webovej stránke. Namiesto jednoduchého photoshopovania tvárí modeliek, aby spĺňali nereálne štandardy krásy, môže vytváranie falošných modelov úplne vymazať potrebu existencie modeliek.

Viac o téme: ModelkaUmelá inteligenciaInfluencerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu