Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Starosta sa oženil s aligátorom, miestni jasali: Bizarný obrad na VIDEU má šokujúci dôvod

(Zdroj: YouTube/theindependent)

OAXACA - Mexický starosta sa oženil so samicou kajmana na tradičnom obrade, o ktorom sa verí, že jeho ľudu prinesie šťastie. Takéto manželstvo sa v krajine uzatvára už viac ako dvesto rokov. Podľa starostu sa dvojica úprimne miluje. Okrem toho dodal, že takto oslávili spojenie dvoch kultúr.

Victor Hugo Sosa sa oženil s kajmanom menom Alicia Adriana. Vykonal tak rituál dávnych predkov. Miestna tradícia nazýva toto stvorenie "princezná" a starosta ju vraj úprimne ľúbi. Svedkovia obradu v San Pedro Huamelula, meste domorodých obyvateľov Chontal v štáte Oaxaca v južnom Mexiku, tlieskali a tancovali, keď Sosa uzatváral bizarné manželstvo. "Prijímam zodpovednosť, pretože sa milujeme. To je dôležité. Nemôžete mať manželstvo bez lásky. Poddávam sa manželstvu s princeznou," vyhlásil podľa Sky News

Manželstvo medzi mužom a samicou kajmana sa v Mexiku uzatvára už 230 rokov, aby si pripomenuli mier medzi domorodými komunitami Chontal a Huave. Starosta, zastupujúci kráľa Chontal, sa ožení s plazom, ktorý symbolizuje princeznú Huave. Po skončení obradu si Victor za zvukov tradičnej hudby zatancoval so svojou nevestou. "Sme šťastní, pretože oslavujeme spojenie dvoch kultúr. Ľudia sú spokojní," dodal. 

Kajmany žijú v močiaroch a hojne sa vyskytujú práve v Mexiku a Strednej Amerike. Pred obradom sa zviera prenáša z domu do domu, aby ho miestni obyvatelia mohli držať a tancovať s ním. Má na sebe zelenú sukňu, farebnú, ručne vyšívanú tuniku a čelenku zo stužiek a flitrov. Miestni zvieraťu vždy zviažu tlamu, aby nedošlo k žiadnym predmanželským nešťastiam. Neskôr ho oblečú do bieleho kostýmu nevesty a odvezú na radnicu, kde sa koná svadba. 

Viac o téme: KrokodílSvadbaManželstvoKajmanAligátorMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu