Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vodič nechtiac zničil vtáčie hniezdo, jedno vajce prežilo: Neuveríte, čo nasledovalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEXAS - Centrum pre rehabilitáciu uverejnilo na Facebooku naozaj dojímavý príbeh. Muž nedopatrením prešiel cez vtáčie hniezdo a zničil takmer všetky vajcia. Prežilo len jedno, z ktorého sa neskôr vyliahlo zdravé mláďa. V súčasnosti je v bezpečných rukách predstaviteľov centra.

Obyvateľ Texasu pracoval na pozemku na západe štátu, keď náhodou prešiel cez vtáčie hniezdo. Zničil všetky vajíčka až na jedno, uviedlo Rogersovo centrum pre rehabilitáciu divokej zveri v príspevku na Facebooku. Odhodlaný zachrániť, čo sa dá, muž schmatol vajce a vzal ho so sebou domov. Šoféroval celé hodiny s jednou rukou na volante a druhou zvierajúc vajíčko v snahe zachrániť život ešte nevyliahnutého vtáčika. Jemne ho držal a udržiaval ho v teple počas dlhej cesty. Krátko po tom, ako dorazil domov, sa mláďa vyliahlo. Spolu s manželkou premýšľali, kto by ho mohol vychovať.

 

This baby road runner got first place today (Wednesday) for being the youngest little one to be brought to Rogers...

Posted by Rogers Wildlife Rehabilitation Center on Wednesday, May 31, 2023

Vo svojom okolí nenašli žiadne zariadenie, kam by mohli mláďa priniesť, a tak sa žena vybrala do Rogersovho centra pre rehabilitáciu divokej zveri. Mláďa, ktoré odborníci identifikovali ako pozemnú kukučku, je dnes už v bezpečných rukách. "Teraz sa túli v nádobe s ohrievačom a pod malou prikrývkou s dvoma ďalšími mláďatami," informovalo centrum. Kukučky pozemné možno nájsť vo veľkej časti juhozápadných USA i v Texase. 

"Kukučka pozemná je doma medzi močiarmi, vysokými borovicami a magnóliami vo východnom Texase, vápencovými výbežkami a krovinami Hill Country a mesquitmi a opunciou v západnom Texase," uviedol tamojší úrad pre ochranu divokej zveri Texas Parks and Wildlife Department.

Vodič nechtiac zničil vtáčie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tieto operence údajne niekomu prinášajú šťastie, no inému nešťastie. Prví cestovatelia tiež verili, že ak stratený muž nájde a bude nasledovať tohto vtáka alebo jeho stopy, nájde správnu stopu. Keďže je známe, že pozemné kukučky lovia hmyz vo vegetácii pozdĺž ciest, srnčích chodníkov a zvieracích chodníkov, toto tvrdenie môže byť pravdivé.

Viac o téme: HniezdoVtákKukučka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu