Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO, z ktorého vám nabehne husia koža! Pozrite, čo sa podarilo nahrať lovcom duchov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BIRMINGHAM - Päťsto rokov starý hotel Castle Bromwich v Birminghame je údajne taký strašidelný, že duchovia lovcom paranormálnych javov otvárali a zatvárali dvere na príkaz. Okrem toho zaznamenali strašidelné hlasy, z ktorých vám nabehnú zimomriavky. Všetko zachytili na video.

V hrade Bromwich Hall, ktorý bol postavený v rokoch 1557 až 1585, údajne straší. Skupina lovcov duchov Afterlife Paranormal tam strávila noc. Jej členovia tvrdia, že na kameru zachytili strašidelné zábery tvárí, pričom jedna z postáv mala na sebe šaty. Zdá sa, že sa im podarilo zachytiť aj nezvyčajný úkaz - duchovia im otvárali a zatvárali dvere na povel. Podľa Birmingham Live zo zariadenia známeho ako spirit box je počuť hlas, ktorý sa pýta: "Sme priatelia?" Vo videu 58-ročný vyšetrovateľ Charlie Harker odpovedá: "Áno, sme priatelia, preto chcem, aby ste znova otvorili dvere. Snažím sa byť vaším priateľom."

O pár sekúnd neskôr sa tmavohnedé dvere, ktoré sú lemované starými drevenými panelmi, pomaly otvárajú. Harker potom hovorí: "Ako som povedal ‚Chcem byť tvoj priateľ‘, dvere sa otvorili. Čo to sakra? Ďakujem." Dve strašidelné zjavenia údajne zachytila kamera aj počas lovu duchov 17. apríla. Jedno vyzeralo ako polovica tváre, ktorú lovci videli cez sklenené okenné tabule, zatiaľ čo druhé bola postava zlatistej farby v šatách. "Dvere do zasadacej miestnosti sa otvárali samé od seba. Experimentovali sme s dverami, pretože sme ich zavreli a 40 minút chodili po pozemku, aby sme zistili, či sa dvere otvorili, či tam nie je vietor alebo čokoľvek, ale keď sme sa vrátili, dvere boli stále zatvorené," povedal Charlie. 

Zo spirit boxu - zariadenia, ktoré údajne deteguje fenomény elektronického hlasu (EVP) a prekladá ich do slov, údajne zaznelo aj Harkerovo meno a meno jeho partnerky Teresy. "V jednej miestnosti povedali moje meno - Charlie. V skutočnosti to nebolo Charlie, ale ‚Char... lož‘. Hovorilo to po anglicky, ale znelo to ako niekto s prízvukom. Druhé EVP, ktoré sme dostali, hovorilo Teresa, čo znelo ako mladší hlas toho predchádzajúceho." Na základe toho verí, že prvý hlas môže patriť bývalej obyvateľke objektu menom Lady Ida, zatiaľ čo druhý hlas patril istej Catherine Ardenovej.

VIDEO, z ktorého vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lady Ida bola vydatá za Georgea Bridgemana. "Rodina Bridgemanovcov bývala vo Weston Parku, čo je veľké sídlo v Shropshire. Nebývali tam dlho, neskôr sa George a Ida presťahovali do Castle Bromwich Hall a mali tam trvalý pobyt. Bola poslednou preživšou v tej budove, lady Ida, zomrela tam. Určite sa tam niečo dialo. Viem, že budova pochádza zo 16. storočia, ale nečakal som, že sa niečo stane. Už som bol v takýchto budovách a nič sa nestalo. To miesto bolo v tú noc aktívne, žilo. Lady Ida tam žila dosť dlho a verím, že jedným z duchov musí byť ona," prezradil Harker.

Zámok pôvodne postavil Sir Edward Devereux, prvý poslanec za Tamworth. Desaťakrový pozemok bol neskôr v roku 1657 predaný Sirovi Johnovi Bridgemanovi, ktorý urobil významné zmeny v interiéri a okolitých záhradách. Posledným členom rodiny, ktorý v zámku býval, bola lady Ida, vdova grófka z Bradfordu, ktorá tam žila až do svojej smrti v roku 1936. Od roku 2012 slúžia priestory ako hotel.

Viac o téme: DuchParanomálny javStrašidelný zámok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu