Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otestujte svoje IQ: Podarí sa vám vyriešiť tieto štyri úlohy? Poriadne sa pri tom zapotíte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Veľa ľudí podstupuje IQ testy v snahe zistiť, ako veľmi sú inteligentní. Zdá sa však, že miera inteligencie nepozostáva len z jedného druhu. Upozornili na to odborníci z AsapSCIENCE, ktorí identifikovali štyri otázky. Urobte si tento minikvíz a zistite, ako je na tom vaše IQ.

IQ testy sú populárnym nástrojom na meranie inteligencie. Veľa ľudí si predstaví najmä zložité matematické vzorce, no mieru inteligencie možno testovať aj inak. Experti z AsapSCIENCE identifikovali štyri otázky, ktoré by vám mohli pomôcť určiť, koľko inteligencie máte. Hodnotia vašu emocionálnu inteligenciu, verbálne a neverbálne schopnosti, hudobno-rytmickú a vizuálnu inteligenciu. Ak sa chcete zúčastniť tohto minikvízu, pozrite si video nižšie a pozorne počúvajte. 

Ako prvú otestujete svoju emocionálnu inteligenciu. Vašou úlohou je na základe fotografie muža určiť, či sa cíti byť v rozpakoch, či je smutný, pobavený alebo zahanbený. Táto úloha otestuje vašu úroveň empatie a komunikácie s ostatnými. Následne máte príležitosť otestovať svoje IQ. V prvej úlohe si naštudujete osem geometrických vzorcov a určíte, aký vzor sa hodí na deviate miesto. Ďalšia časť je trochu zábavnejšia, pretože spočíva v sluchovom teste. Budete musieť určiť, ktorá z piesní je mimo rozsahu primeranej výšky. V následnosti na sluchový test prichádza vizuálny test, kde uvidíte obrázky šiestich tvarov a vašou úlohou je zapamätať si ich. Po uplynutí desiatich sekúnd uvidíte tri rôzne obrázky a vy musíte vybrať jeden - zachytávajúci objekt, ktorý ste pred niekoľkými sekundami videli. Zvyšné dva obrázky zobrazujú objekty, ktoré ste nikdy predtým nevideli.

Ak sa vás nepodarilo správne uhádnuť všetky úlohy, nezúfajte. Ako na záver poznamenali samotní autori videa, je mnoho druhov inteligencie a doposiaľ neexistuje efektívny spôsob, ako ich všetky otestovať. To, že nie ste dobrý vo vizuálnej inteligencii ešte neznamená, že musíte mať nižšie IQ. Inteligencia môže mať rôzne formy a nie je vždy možné ju ľahko určiť pomocou podobného IQ testu.

Viac o téme: KvízHlavolamIQ test
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu