Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nikdy nenechávajte doma na psovi obojok, varuje veterinár: Toto sa mu môže stať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COLORADO - Veterinár odhalil nebezpečný dôvod, prečo by majitelia psov nemali nechávať obojky na svojom miláčikovi, keď sú doma. Varovanie demonštroval na prípade šteňaťa, ktoré takmer prišlo o život. Obojky by podľa slov odborníka nemali mať ani psy, ktoré sa hrajú.

Mnohí majitelia nechávajú obojky na krku svojich štvornohých miláčikov aj doma. Veterinár však na základe traumatického zážitku, ktorý utrpel štrnásťmesačný zlatý retriever, pred touto praktikou varuje. Šteniatko potrebovalo núdzové ošetrenie po tom, čo sa mu podarilo prekrútiť si obojok a takmer sa udusilo na smrť. "Nebezpečenstvo uškrtenia pri hraní psov s obojkami je skrytým nebezpečenstvom, o ktorom mnohí majitelia domácich zvierat nevedia, ale je to príbeh, ktorý často počúvame v našich pohotovostných klinikách," povedal zverolekár a hovorca spoločnosti Royal Vista Vets v Colorade pre The Sun.

Nikdy nenechávajte doma na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalej vysvetlil, že šteňa menom Percy sa zo zranení dostane, no nejaký čas muselo stráviť na jednotke intenzívnej starostlivosti. Percy sa hral, keď sa mu zasekol obojok. Spanikáril a keď sa krútil a snažil sa utiecť, obojok sa mu ešte viac stiahol okolo krku. "Našťastie si majiteľ rýchlo všimol, že niečo nie je v poriadku a podarilo sa mu Percyho obojok uvoľniť skôr, ako stratil vedomie," povedal veterinár. Majiteľ psa urýchlene previezol k rodinnému veterinárovi, kde podstúpil ošetrenie, pretože sa nevedel nadýchnuť a silno slintal.

"Röntgenové snímky ukázali, že Percy mal tekutinu v pľúcach (nekardiogénny pľúcny edém), ktorý spôsobil neschopnosť dýchať. Lieky proti bolesti a kyslíková podpora mu rýchlo pomohli. Chvalabohu má Percyho príbeh šťastný koniec, ale keby tam neboli jeho majitelia, aby zasiahli, mohlo to byť tragické," dodal veterinár a zároveň odporučil, že obojky by nemali nosiť ani psy, ktoré sa hrajú s ostatnými psami bez dozoru.

Viac o téme: PesVeterinárObojok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu