Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turistov v horách začal prenasledovať medveď: Zachránil ich študent s výcvikom! Poznal trik, ako šelmu odohnať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VANCOUVER - Turisti vo Vancouveri si užívala pohodu v horách, keď si všimli veľkého medveďa čierneho. Zviera pomaly prenasledovalo skupinu, ktorá sa snažila nájsť úkryt. Celý incident napokon dopadol bez akýchkoľvek zranení. Iný medveď v oblasti údajne vypil takmer sedemdesiat plechoviek Coca-Coly.

Dvadsaťjedenročný Geoffrey Zhou sa nedávno vybral na turistiku spolu so štyrmi kamarátmi v Howe Sound Crest Trail v kanadskom Vancouveri. Idylka sa ale razom skončila, keď zbadali veľkého medveďa. "Prvýkrát sme si ho všimli, keď sme zazreli tmavý tieň vynárajúci sa z hmly," povedal študent inžinierstva na University of British Columbia. 

Medveď pomaly nasledoval jeho skupinu takmer polhodinu a prinútil ich vrátiť sa po chodníku späť. Napokon sa im podarilo skryť sa za krík. Asi po kilometri sa im podarilo nájsť časť chodníka, ktorá mala zboku pozvoľný svah. Prikrčili sa za kríky. "Keď sme sa schovávali, povedal som kamarátom, aby si zložili batohy v prípade, že sa po nás medveď rozbehne. Použil by som sprej na medveďa, možno by sme po ňom hodili naše vaky, aby sme vytvorili určitú vzdialenosť," pokračoval Zhou, ktorý absolvoval výcvik v divočine a vedel, čo má robiť. 

 

“It stayed at a constant pace, so we hiked back at a slightly faster pace as to not alarm it while maintaining distance,” Geoffrey Zhou recalled.

Posted by New York Post on Saturday, April 22, 2023

Sprej na medveďa bol napokon zbytočný, pretože mierumilovne prešiel okolo skupiny a zmizol v lese. Hrôzostrašný incident mal teda šťastný koniec. O veselšiu historku sa postaral iný medveď v oblasti, ktorý údajne vypil 69 plechoviek coly po tom, ako sa dostal do auta istej ženy, ktorá ich tam skladovala. 

Viac o téme: TuristiMedveďKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu