Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mladíka (†21) zabilo pivo, ktoré si dal po práci: Toto sa s ním dialo tesne pred smrťou

(Zdroj: Facebook/Aiden Sagala)

AUCKLAND - Sestra muža, ktorého smrť podnietila rozsiahle vyšetrovanie dovozu pervitínu v plechovkách od piva, opísala jeho posledné chvíle. Údajne tvrdil, že má pocit, že umiera. Pivo, ktoré vypil, bolo plné pervitínu v tekutej forme. Polícia pri razii našla ďalšia plechovky a drogu v kryštalickej forme.

Dvadsaťjedenročný Novozélanďan Aiden Sagala zomrel 7. marca v mestskej nemocnici v Aucklande po tom, čo si po práci doprial pivo, ktoré bolo plné metamfetamínu. Polícia uviedla, že nebol akýmkoľvek spôsobom zapojený do dovozu ani distribúcie kontaminovaného piva. 

 

Aiden Sagala was not involved in the meth beer conspiracy — but the 'gifted and talented' young man lost his life because of it. Now his parents have spoken out, revealing who they blame for his tragic death

Posted by nzherald.co.nz on Wednesday, March 22, 2023

Nesprával sa normálne

Mladík sa nedávno presťahoval z Wellingtonu do Aucklandu, kde často navštevoval svoju staršiu sestru Angelu. Tá sa podelila o podrobnosti z posledných chvíľ bratovho života. Osudného 2. marca ako obvykle vyzdvihla Aidena z práce. Povedala, že napriek tomu, že nie je pijan, rozhodol sa otvoriť si jedno z pív, ktoré mu dal kolega. Po tom, čo ho vysadila doma, vybehla nakúpiť niečo pod zub. Zrazu jej volal brat, ktorý tvrdil, že s ním niečo nie je v poriadku a prosil ju, aby sa okamžite vrátila domov. Keď tak urobila, zistila, že Aiden sa správa ako posadnutý a má teplotu. "Mám pocit, že umieram," povedal Angele, keď sa mu rozbúšilo srdce. "Triasol sa a nesprával sa normálne. Sedel v salóniku, padol na zem a vtedy prišiel prvý záchvat. Neskôr sme ale zistili, že to nebol záchvat, ale pervitín v jeho tele." 

Záchranári muža previezli do miestnej nemocnice. O päť dní neskôr, 7. marca, umrel. Pre celú rodinu bola jeho smrť zničujúca. Zároveň ale tvrdí, že jej brat zachránil životy ostatných ľudí a upozornil na pervitín v alkohole. "Zomrel ako hrdina a to je to, čo chceme, aby ľudia pochopili. Keby nebolo Aidena, nebolo by to na verejnosti a polícia by nevedela, že alkohol obsahuje pervitín," uviedla Sagalová. 

 

Fly High my dear cousin Aiden Sagala 😭😭💔💔 what a sad news to shock all of us especially my dad's family 😥 too young to...

Posted by Tai Fesolai Leaupepetele on Monday, March 6, 2023

V rámci vyšetrovania našla polícia pri razii v sklade na Ryan Place v Manukau palety plechoviek od piva Honey Bear House, ktoré bolo kontaminované drogami. Doposiaľ identifikovali 328 kg metamfetamínu. Viac ako štvrť tony pervitínu našli v kryštalickej forme. Aktuálne skúmajú, či sa v plechovkách nachádza aj pervitín v tekutej forme. Napriek tomu, že polícia doposiaľ neidentifikovala páchateľa, na medzinárodnom letisku v Aucklande bol 10. marca zatknutý 30-ročný muž, ktorý čelí obvineniam zo zásobovania a dovozu metamfetamínu.

Viac o téme: PivoDrogaPervitínMetamfetamínAiden Sagala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu