Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trápia vás rozštiepené končeky na vlasoch? Expertka prezradila, ako sa ich zbaviť a ani neprídete o dĺžku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Ak vaše vlasy nie sú v najlepšom stave a trápia vás rozštiepené a polámané končeky, možno máte pocit, že jedinou možnosťou je ostrihať ich a začať odznova. Experti tvrdia, že vlasy nestačí raz či dvakrát ročne podstrihnúť. Odborníčka ale prezradila tajomstvo, vďaka ktorému sa budete tešiť bohatej a zdravej hrive a nebudete ani musieť nič skracovať.

Mnohí veria, že zdravé a silné vlasy dosiahnu podstrihávaním raz alebo dvakrát ročne. Podľa odborníkov ale takýto postup nie je dostatočný. Trichologička z londýnskej kliniky Phillip Kingsley  Susie Hammondová predstavila jediný spôsob, ako sa zbaviť lámavosti vlasov - pravidelné menšie zastrihávanie. V rozhovore pre The Mirror vysvetlila, prečo je tento krok taký dôležitý a podelila sa aj o niektoré chyby, ktoré ľudia robia a ktoré môžu spôsobiť lámanie vlasov, vrátane používania nesprávnych kief, nepoužívania tepelnej ochrany a aplikácie agresívnych produktov. 

"Problém, s ktorým sa väčšina z nás v určitom okamihu stretne, je lámanie vlasov, napríklad rozštiepené a polámané končeky. Zvyčajne tomu hovoríme zvetrávanie. Vyskytne sa, keď sa nestaráme o svoje vlasy, ak ich príliš zahrievame a používame agresívne produkty," vysvetlila. Zatiaľ čo sa nedajú opraviť rozbité väzby vo vlasoch, môžeme zabrániť tomu, aby sa štiepenie rozšírilo ďalej do vlasu. "Existujú regeneračné masky na vlasy, ktoré dokážu dočasne premostiť narušené väzby, ale lámavosť už nezvrátia. Jediný spôsob, ako opraviť poškodené vlasy, je pravidelne ich zastrihávať, aby ste sa zbavili rozštiepených končekov." 

Trápia vás rozštiepené končeky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalším tipom proti lámaniu vlasov je používanie UV a tepelnej ochrany. Pri fénovaní používajte tepelnú ochranu, aby ste predišli ďalšiemu poškodeniu. Ošetrujte vlasy šetrne dobrými kefami a vyhnite sa treniu vlasov. V lete je dobré používať opaľovací krém na vlasy. Hammondová na záver odkázala všetkým, ktorí si radi upravujú vlasy do drdolu alebo vrkoča, aby nepoužívali príliš tesné gumičky. To totiž tiež môže spôsobiť lámavosť vlasov. A ak sa stále obávate lámavosti, môžete začať s užívaním proteínového doplnku, ktorý trochu skvalitní vaše vlasy. 

Viac o téme: KaderníčkaVlasy Rozštiepené končeky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu