Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ľudí vydesila FOTO pytóna s hrčou v strede tela: Keď zistili, čo zožral, dvihol sa im žalúdok

(Zdroj: Facebook/Snake Catchers Brisbane & Gold Coast 0413 028 081)

BRISBANE - S prichádzajúcimi chladnými mesiacmi apeluje austrálska organizácia Snake Catchers Brisbane & Gold Coast na majiteľov domácich zvierat, aby vo zvýšenej miere dbali na zabezpečenie domovov. V tomto období sa totiž zvyšuje apetít hadov, ktorí potrebujú zaobaliť svoje telo tukom.

Majitelia domácich zvierat, ktorí žijú v oblastiach s výskytom hadov, by mali byť podľa odborníkov v tomto období ostražitejší. V Austrálii sa totiž začína ochladzovať a so sviežejším počasím sa mení aj správanie plazov. "Sezóna liahnutia sa posúva, množí sa počet mladých jedincov a prechádzame do ďalšieho cyklu hadej sezóny. Prichádza chladnejšie počasie a v tomto ročnom období prijímajú pytóny veľké množstvo potravy, aby si udržali telesný tuk, ktorý im pomôže prežiť studenšie mesiace," uviedla na Facebooku organizácia Snake Catchers Brisbane & Gold Coast. 

Odborníci upozorňujú najmä majiteľov králikov, morčiat a myší, aby ich dôkladne zabezpečili a zabránili tak stretu hada s domácim zvieraťom. Na sociálnej sieti bola k príspevku pridaná aj fotografia asi dvojmetrového pytóna, ktorého našli na dvore domu v Brisbane. V polovici tela mal neprehliadnuteľnú hrču. Neskôr sa zistilo, že si práve pochutnal na dvoch vačiciach. 

 

With the hatchling season moving behind us and the juveniles spreading out and thinning out we move into the next cycle...

Posted by Snake Catchers Brisbane & Gold Coast 0413 028 081 on Saturday, April 1, 2023

Mnohých toto zistenie doslova šokovalo. Jedna žena sa napríklad obávala o svoje sliepky a bez okolkov napísala, že by sa "úplne posr*la", keby našla na svojom dvore niečo podobné. "Každého, kto uvidí na dvore hada, vyzývame, aby nepodľahol panike a ustúpil do bezpečnej vzdialenosti, ktorá mu umožní odísť. Je dôležité, aby ste sa nikdy nepokúšali hada zabiť. Usmrtenie pôvodného živočícha je nielen nezákonné, ale vystavujete sa aj vyššiemu riziku uhryznutia, ak plaza prinútite, aby sa bránil," upozorňuje tamojšie ministerstvo životného prostredia a vedy na svojej webovej stránke. Obyvatelia žijúci v oblastiach s výskytom hadov by mali zatvárať vnútorné dvere v dome, zapchať medzery pod nimi zrolovanými uterákmi a pod otvorené okná umiestniť stoličky a škatule, aby pomohli hadom uniknúť. 

Viac o téme: HadPytónAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu