Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muža hnevali výtlky na cestách a neschopnosť úradov: Cesty začal opravovať sám, keď uvidíte ako!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages)

BRACKLEY - Rodák z Anglicka Mark Morrell už viac ako desať rokov bojuje s byrokraciou, ktorá spomaľuje opravy miestnych ciest. Na svoj boj s úradmi používa veľmi netradičné zbrane, naposledy začal výmole vypĺňať instantnými rezancami. Ten pohľad na "zrekonštruovanú" cestu stojí za to.

Nápad sypať do výtlkov na cestách rezance je bizarný, ale to je podľa Morrella aj neschopnosť anglických úradov udržiavať cesty v aspoň prijateľnom stave. Prečo práve rezance? Ide o slovnú hračku, výmoľ sa v angličtine povie "pothole", zatiaľ čo "Pot Noodle" je značka instantných rezancov. Navyše samotný Mark na sociálnych sieťach už dlho vystupuje ako "Mr. Pothole" (Pán Výmoľ).

V jeho aktuálnej kampani s výrobcom spomínaných rezancov nadviazal spoluprácu. Snahou nie je týmto spôsobom opraviť diery na cestách, ale najmä upozorniť na problematický problém ich opráv. Mr. Pothole kampaňou tiež vyzýva verejnosť na to, aby na sociálnych sieťach zverejňovali fotografie najhorších výmoľov a označovali na nich príslušné orgány. 

Muža hnevali výtlky na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nie je to prvá Morrellova aktivita podobného rázu. V minulosti do výmoľov naplnených vodou umiestňoval gumové kačičky, rybárske prúty či modely ponoriek, píše Metro. Vyzerá to tak, že rezance budú mať väčší ohlas ako predošlé kampane. Mark však nie je nejaký miestny recesista, deravým cestám sa venuje už dlhodobo. Miestne samosprávy a vládu sa snaží donútiť k tomu, aby na údržbu ciest vyčlenili viac peňazí. 

 

10 yrs campaigning has seen great successes. £millions of resurfacing, thousands of potholes repaired, set up...

Posted by Mr Pothole on Sunday, March 26, 2023

 

Viac o téme: VýtlkRezanceVýmol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu