Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO dediny v Poľsku fascinuje ľudí z celého sveta: Keď ju uvidíte z výšky, padne vám sánka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages)

SULOSZOWA - Fotografie dediny v južnom Poľsku sa znovu objavili na sociálnych sieťach a opäť sa stali virálnymi. Obec sa nachádza 29 km severozápadne od Krakova. Ľudí fascinuje pohľad na ňu z vtáčej perspektívy.

Dedina Suloszowa má približne 6000 obyvateľov, ktorí žijú na jednej ulici. Cestu obklopujú stovky domov po oboch stranách ulice, ktorá má dĺžku deväť kilometrov. Na domy nadväzujú záhrady a políčka. Fotografia obce z vtáčej perspektívy sa znovu šíri na sociálnych sieťach, čo svedčí o tom, ako ľudí fascinuje. "Poľsko je také krásne! Zamiloval som sa do tejto fotografie," napísal jeden z užívateľov. "Naozaj neuveriteľné miesto," myslí si ďalší.

Fotka bola zverejnená aj na Reddite, kde sú ľudia z rôznych kútov sveta prekvapení z toho, že každý dom má svoje vlastné pole, ktoré si majiteľ obrába podľa ľubovôle. „Každý dom má ten pás pôdy, na ktorom sa dá robiť čokoľvek, preto majú rôzne farby a pozemok využívajú na rôzne účely. Niektorí na poli pestujú plodiny, iní majú zvieratá, niektorí to len tak nechajú," skonštatovala jedna osoba, ktorá sa na to vraj pýtala svojho poľského kamaráta. 

Viac o téme: PoľskoSuloszowa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu