Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadný prípad z roku 1955 doteraz vyvoláva zimomriavky: Obyvatelia mali bojovať s mimozemšťanmi!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HOPKINSVILLE - Známy príbeh z roku 1955 je pre mnohých dôkazom stretu ľudstva s mimozemšťanmi. Obyvatelia malej osady v americkom štáte Kentucky prišli na policajnú stanicu a prosili o pomoc. So záhadnými bytosťami údajne bojovali dlhé hodiny. Ako sa ale ukázalo, v skutočnosti to nemuseli byť neľudské tvory. Odborník sa domnieva, že ľudí terorizovali veľké výry.

Kelly-Hopkinsvillský prípad z roku 1955 je jeden z najvýznamnejších a dobre zdokumentovaných prípadov údajných stretnutí ľudstva mimozemšťanmi. Podľa známeho UFO skeptika Chrisa Rutkowskeho ho mnohí vyšetrovatelia považujú za solídny dôkaz mimozemského stretnutia. 

Všetko sa začalo v noci 21. augusta 1955 v blízkosti komunít Kelly a Hopkinsville v okrese Christian County v Kentucky. Dve autá s piatimi dospelými a niekoľkými deťmi dorazili na miestnu policajnú stanicu s prosbou pomoc. "Bojujeme s nimi takmer štyri hodiny," povedali príslušníkom polície. Kto boli "oni"? Ako sa neskôr ukázalo, mysleli tým mimozemšťanov. "Malé mimozemské bytosti prišli z vesmírnej lode a obťažovali domácnosti. Dve rodiny na nich zvnútra domu strieľali. Pri okne sa objavili postavy, jedna z nich chytila muža za vlasy a mnoho malých bytostí sa vznášalo na zemi alebo blízko nej, lietali zo stromu na strechu," uviedol Brian Dunning v epizóde Skeptoid z 9. októbra 2012. 

 

The Hopkinsville Goblins 😳😱 The Kelly–Hopkinsville encounter, also known as the Hopkinsville Goblins Case, and to a...

Posted by Bruce Jay The Latino Ghost Hunter on Sunday, May 15, 2022

Celkovo bolo v dome podľa výpovedí dvanásť až pätnásť záhadných tvorov, pričom očití svedkovia tvrdili, že videli, ako UFO preťalo oblohu a pristálo za stromami. Mimozemšťania mali veľké oči, boli asi meter vysokí a mali tenké nohy, ľudské ruky a pravdepodobne aj tykadlá. Viacerí ľudia uviedli, že na obranu pred mimozemšťanmi im nepomohli ani zbrane. "Keď jedného zasiahla guľka, znelo to ako streľba do plechovky," priblížil Dunning. Stále je otázne, čo v skutočnosti terorizovalo obyvateľov. Keď na miesto dorazila polícia, po mimozemských bytostiach nenašli ani stopu. Podľa oficiálnych správ sa zdá, že počas údajnej štvorhodinovej prestrelky bolo použitých len veľmi málo zbraní. Iba jeden sused uviedol, že počul výstrely z vedľajšieho domu. 

Samozrejme je možné, že príbeh bol jednoducho prehnaný, ale nie nepravdivý. Napriek tomu je podozrivé aj to, že v prvých verziách príbehu sa nespomína vesmírna loď, ale padajúca hviezda. Iní zas hlásili, že na oblohe videli svetelný pruh. V tom čase práve prebiehal meteorický roj. Niektorí sa preto prikláňajú k tomu, že v tú noc ľudí napadli sovy - výry bielobradé, nie mimozemšťania. "Keď porovnáme opisy mimozemšťanov a výrov, vidíme medzi nimi nápadné podobnosti, príliš časté na to, aby to bola len náhoda," napísal francúzsky výskumník Renaud Leclet. Zároveň prezradil, že výry bielobradé sa v oblasti vyskytujú veľmi často. Sú asi 64 centimetrov vysoké, majú veľké reflexné oči, malé nohy a vedia lietať, presne ako malí mimozemšťania, ktorých miestni údajne videli v noci 21. augusta. 

Záhadný prípad z roku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Výry bielobradé sú obzvlášť aktívne približne hodinu po západe slnka, presne vtedy sa údajná prestrelka skončila. "Naozaj to mohli byť len výry? To sa už nikdy nedozvieme. Je to určite jedna z možností a zdá sa, že je v súlade so zdokumentovanými správami," dodal Dunning.

Viac o téme: MimozemšťaniaUFOKelly-Hopkinsvillský prípad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu