Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž (35) utrpel trojnásobnú mŕtvicu: V dôsledku aktivity, ktorú vykonávame mnohokrát denne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MISSOURI - Zdravý muž koncom novembra pri jednoduchom úkone, ktorý každý z nás vykoná niekoľkokrát denne, takmer prišiel o život. Počul len prasknutie vzadu v krku, keď na neho prišli závraty, mravčenie a rozmazané videnie. Diagnóza bola šokujúca - mŕtvica.

Joel Hentrich (35) z Missouri najprv nevedel, čo sa deje, keď pocítil praskanie vzadu na krku počas pickleballu, ktorý hral so svojimi kamarátmi. Krátko nato sa u neho objavilo rozmazané videnie, mravčenie v tvári, ruke a nohe a vertigo. Po prevoze do nemocnice lekári zistili, že Joel mal prerušenú ľavú vertebrálnu artériu, k čomu zrejme došlo príliš rýchlym otočením hlavy. Zranenie vyvolalo tri samostatné mŕtvice v jeho dolnom mozočku - časti mozgu, ktorá je zodpovedná za kontrolu svalov. 

"Rýchle otočenie hlavou je niečo, čo som urobil už miliónkrát. Zasiahlo ma to, nemyslíš si, že sa ti tieto veci niekedy stanú. Bol som v úplnom šoku," povedal štvornásobný otec. Týždeň pred zranením trpel miernym bodnutím v krku, ale predpokladal, že sa len zle vyspal a že to zmizne. "V ten deň som hral obyčajný zápas, nič namáhavé. Len som sa bavil a rýchlo som otočil hlavou doľava, aby som mohol sledovať loptu. Pocítil som prasknutie vzadu na krku. Nebol som si istý, či to počul aj niekto iný, ale ja som to vnútorne vedel. Okamžite sa mi zmenil zrak a mal som ten najhorší závrat, aký som kedy v živote zažil. Asi dve minúty po tom, čo sa to stalo, mi museli pomôcť sadnťú si na lavičku, pretože som sa vôbec nedokázal postaviť." 

 

DAD SURVIVES TURNING HIS HEAD TOO QUICKLY - (01/12/2023) Ever hurt yourself doing a routine task? This Missouri...

Posted by WQSB on Thursday, January 12, 2023

Chvíľu existovali obavy, že Joel nebude môcť v dôsledku poranenia opäť chodiť, ale našťastie sa v priebehu niekoľkých dní dal do poriadku. "Bol to výnimočný okamih, keď som mohol vstať a uvedomiť si, že stále môžem chodiť, udržiavať rovnováhu a žiť svoj život tak, ako predtým," povedal. Teraz sa snaží zvýšiť povedomie o príznakoch mŕtvice a o tom, že je dôležité pri akýchkoľvek pochybnostiach čo najskôr vyhľadať lekársku pomoc.

Viac o téme: TepnaMŕtvicaZávraty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu