Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žene v národnom parku skrížil cestu... Iní by ho okamžite prešli autom!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

MIAMI - Fotografka Kym Clarková počas cesty v národnom parku narazila na nečakaný úkaz. Obrovský pytón barmský jej križoval cestu svojimi štyri a pol metrami. Tento druh hada je na Floride mimoriadne rozšírený, hoci by tam nemal čo hľadať.

Väčšina ľudí by sa k takémuto hadovi bála priblížiť, fotografka divokej zveri Kym Clarková v tom ale videla príležitosť. Nečakané stretnutie s pytónom zverejnila na svojom Instagrame. Vo videu sa ozval hlas: "Toto je najväčší had, akého som kedy v živote videla."  

Barmské pytóny nepochádzajú z Floridy a predpokladá sa, že tam boli dovlečené niekedy v 80. rokoch minulého storočia. Sú problematickými novými obyvateľmi, ktorí sa v posledných rokoch rožširujú v oblasti najmä v dôsledku náhodného alebo úmyselného vypustenia domácich zvierat v zajatí, uvádza správa národného parku Everglades. Nie je jasné, koľko pytónov sa na Floride nachádza, pretože majú tendenciu sa rýchlo rozmnožovať. 

Na video reagovalo množstvo ľudí, viacerí sa čudovali, prečo ho Clarková nechala len tak. "Chápem, že je to krásne, ale pokúsil by som sa ho nejako humánne obmedziť alebo zabiť. Najhoršia ekologická katastrofa, ktorá postihla USA. Viac ako 90-percentný pokles všetkých druhov cicavcov sa stal v dôsledku tohto hada," napísal jeden užívateľ. "Tá vec prosila o prejdenie! Mohla si ho pridržať pod pneumatikou a čakať na posily. Mysli na všetku divokú zver, ktorú si mohla zachrániť," podotkol ďalší. Fotografka neskôr doplnila, že na hada upozornila zamestnancov parku. 

Viac o téme: HadNárodný parkPytón barmský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu