Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Silvester v ruskej televízii šokoval Západ: Otvorené vyhrážky! Či sa vám to páči alebo nie, Rusko...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Julia Davis)

MOSKVA - Horúčka silvestrovskej noci pod taktovkou ruskej štátnej televízie, ktorá sa chce podobať na zábavné relácie Západu, nevynechala príležitosť vyslať do sveta vyhrážky a svojich obyvateľov opäť utvrdiť vo svojom nároku na dobývanie ďalších území. V strojenej gýčovej fasáde programu táto kombinácia vyvoláva rôzne emócie.

Kremeľ dlhodobo pretláča svoju propagandu prostredníctvom médií a inak to nebolo ani počas silvestrovského večera. Krikľaví škriatkovia a speváci sprevádzali divákov hudobným vystúpením. Po ich čísle do programu vstúpil starší moderátor, ktorý sa prihovoril Západu. "Či sa vám to páči alebo nie, Rusko bude rásť!" vyhlásil.

Diváci vrátane členov armády sa usmievajú a tlieskajú. "Môj novoročný prípitok bude trochu nezvyčajný. Počas minulého roka sa Západ snažil zničiť Rusko, ale neuvedomili si, že v zložení sveta je Rusko štruktúra. Áno, páni, či sa vám to páči alebo nie, Rusko sa rozširuje," pokračuje. 

Na počin ruskej propagandy upozornila americká novinárka Julia Davisová, ktorá má ukrajinský pôvod a dlhodobo sleduje ruskú štátnu televíziu a jej medzinárodné kanály. Založila projekt Russian Media Monitor, ktorý si napríklad všimol agresívnu rétoriku v ruskej televízii ohľadom jadrových hrozieb. V roku 2022 ju ruská vláda zaradila na sankčný zoznam. 

Viac o téme: PropagandaRuskoSilvesterJulia Davisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu