Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruská reklama pobúrila ľudí: Odhaľuje, ako budú Európania tráviť Vianoce 2023... to vážne?!

(Zdroj: Twitter/Future for Ukraine)

MOSKVA - Ruská štátna propagandistická stanica RT ukazuje divákom, aké boli Vianoce v západnej Európe bez tepla a elektriny. Reklama sa snaží predpovedať, aký krutý hlad nás kvôli energetickej kríze čoskoro čaká. Naznačuje, že budeme pojedať domácich maznáčikov.

Na reklamu upozornila mimovládna organizácia Future for Ukraine, uvádza Echo24. Začína sa pohľadom na bežné európske bohaté Vianoce v rodinnom kruhu. Domácnosť je pekne vyzdobená a osvetlená. Medzi hlavné postavy patrí škrečok s červenou mašľou. Potom sa príbeh prenesie do súčasnosti, v ktorej sa rodina ocitne v zime a tme, pretože musí šetriť. Otec svieti čelovkou, v izbe je zapálených niekoľko sviečok. Celá rodina sa usadí na gauč a prikryje sa dekou, čo má symbolizovať zimu, ktorú v domácnostiach zažívame. Škrečok v kolese poháňa svetielka na vianočnom stromčeku, čo má poukazovať na prebiehajúcu energetickú krízu.

Reklama má aj ďalšie dejstvo, ktoré predpovedá Vianoce 2023. V domácnosti už nie sú žiadne svetielka ani výzdoba. Rodina sedí nad vianočnou večerou, otec v polievke nájde červenú mašľu. Po spýtavom pohľade na manželku pochopí, že polievka je uvarená z rodinného maznáčika, z čoho mu príde zle a utečie. Reklama sa končí želaním šťastných protiruských Vianoc.

Televízia RT, kedysi nazývaná Russia Today, je finančne dotovaná ruskou vládou. Vysiela v niekoľkých svetových jazykoch. Riadi ju Margita Simonjanová, ktorá sa často objavuje v blízkosti Vladimíra Putina. RT bola už v niekoľkých krajinách zakázaná z obavy šírenia ruskej propagandy. Ukrajina ju zakázala ako prvá ešte v roku 2014 po anexii Krymu, minulý rok sa pripojilo Estónsko, Litva, Veľká Británia, Nemecko a USA.

Viac o téme: HladPropagandaRuskoEnergetická kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu