Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kedysi najsilnejšia Ruska sa stala hlasnou trúbou Putina: V zákopoch šíri kremeľskú propagandu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram/maryana_n)

MOSKVA - Marjana Naumová (22), kedysi prezývaná najsilnejšie dievča sveta, spôsobila rozruch nielen na vzpieračskej scéne, odkedy sa stala hlásnou trúbou kremeľskej propagandy. Na Instagrame šíri svoje postoje k Putinovi smerom k tisícom sledovateľov.

Marjana prešla od súťaží v silovom trojboji k influencerstvu v zákopoch na vojnou zmietanej Ukrajine. Vo svojich príspevkoch sa otvorene vyjadruje k vojne a predkladá nepravdivé tvrdenia o realite Putinovej "špeciálnej operácie". Svojim takmer 55 000 fanúšikom dáva najavo, že podporuje kroky ruského prezidenta a rozhodnutie zaviesť stanné právo v štyroch nových entitách Ruskej federácie, píše Daily Star. Naumová v minulosti pozvala svoj idol Arnolda Schwarzeneggera na návštevu Donbasu, pretože chcela, aby sa stal svedkom "ťažkej situácie civilistov pod paľbou ukrajinských síl". 

V jednom z príspevkov píše: "Včera som navštívila predné pozície našich bojovníkov. Hovorilo sa aj o tých odznených na Rade prezidenta o rozhodnutiach, ktoré sa nám zdajú nielen logické, ale aj dlho žiadané. Ukrajinská armáda útočí UŽ NA RUSKÉ mestá a dediny, ničí UŽ RUSKÚ infraštruktúru. Stanné právo v štyroch nových subjektoch Ruskej federácie je na sto percent správnym rozhodnutím."

A slová Kremľa šíri ďalej: "Vo všeobecnosti na týchto územiach zostane všetko rovnaké, len teraz v rámci ruskej právnej oblasti. Regióny, kde je zavedený stredný a základný stupeň pripravenosti, sa však budú musieť vo všetkých ohľadoch silne zmobilizovať, aby poskytli ruskej armáde všetky potrebné materiálne a technické prostriedky, kým je veľmi, veľmi slabá." 

Marjana písala aj o výhodách ruskej vojenskej výplatnej listiny a povedala, že je rada, že všetci ruskí vojaci dostávajú rovnaký plat bez ohľadu na to, odkiaľ sú. Koncom novembra napísala na margo matiek ruských vojakov: "Každá mama potvrdí, že keď dieťa vyrastie, stále je to jej dieťa. Neprestávajú sa preto obávať ani dospelých detí. Teraz je pre mnohých rodičov ťažké, ale hrdé obdobie - ich synovia odišli brániť svoju vlasť."  

Viac o téme: HoaxPropagandaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu