Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mestá v Európe, kde najviac kradnú vreckoví zlodeji! Pozor, ak sa tam chystáte na dovolenku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vreckové krádeže síce nepatria najzávažnejšie trestné činy, ale vedia spôsobiť množstvo nepríjemností. Situácia býva ešte náročnejšia, ak sa nám niečo také prihodí počas dovolenky. Ak sa tento rok chystáte na výlet do zahraničia, zhrnuli sme destinácie, ktoré obľubujú nielen turisti, ale aj vreckoví zlodeji.

Príjemná dovolenka sa dokáže rýchlo zvrtnúť po zistení, že nám zmizli peniaze či doklady. Turisti sa, žiaľ, často stávajú terčom vreckových zlodejov, ktorí vedia využiť ich akúkoľvek chvíľkovú nepozornosť. Na základe recenzií turistov zhrnul portál Express desať miest, kde máte najvyššiu pravdepodobnosť prísť o svoj majetok. Prvé, a teda najhoršie miesto v tomto smere už dlhodobo drží rušná pešia ulica La Rambla v španielskej Barcelone. Ulica je preplnená celoročne, najmä však počas letných mesiacov.

Mestá v Európe, kde
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Druhé miesto obsadila oblasť okolo ikonickej Eiffelovej veže. Ide o jednu z najobľúbenejších atrakcií francúzskej metropoly. Tretie miesto patrí Taliansku a vychýrenej fontáne di Trevi v Ríme. Obľúbené miesta vreckových zlodejov sú tiež vlakové stanice, letiská či uzly verejnej dopravy. Štvrté miesto, kde sa radi zdržiavajú vreckári, nájdete u našich susedov. Karlov most, najstarší most na Vltave v Prahe, ktorým denne prejdú tisíce turistov, je tiež miesto, kde treba byť na svoje veci ostražitý. Päticu uzatvára najvyššie miesto Paríža, rímskokatolícky kostol z travertínu - bazilika Sacre-Coeur. 

Mestá v Európe, kde
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Šieste miesto v nelichotivom rebríčku obsadilo rímske Koloseum. Siedme umiestnenie nás opäť vracia do Prahy, tentokrát na obľúbené Staromestské námestie. Ďalšie miesta obsadili parížske atrakcie - palácový komplex a múzeum Louvre a katedrála Notre-Dame. Desiatku uzatvára najtypickejšia stavba pre Barcelonu - Sagrada Familia.

Mestá v Európe, kde
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Ak sa stanete obeťou vreckových zlodejov, kontaktujte miestnu políciu, prípadne požiadajte o pomoc svojho ubytovateľa. Určite kontaktujte aj svoju banku a slovenskú ambasádu. Ešte pred odchodom na dovolenku je dobré zistiť, či vaše poistenie pokrýva aj krádeže v zahraničí.

Viac o téme: DovolenkaVýletVreckoví zlodeji
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu