Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Oddaný fanúšik futbalu: Pre šampionát toľko ponocoval pred televízorom, až sa mu stala TÁTO vec s tvárou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WU-CHAN - Obetaví futbaloví fanúšikovia sa nájdu po celom svete, avšak mladý Číňan doviedol svoje nadšenie pre tento šport do skutočného extrému. Toľko trávil sledovaním zápasov zo svetového šampionátu, až si privodil závažné neurologické problémy.

Dvadsaťšesťročný muž z čínskeho mesta Wu-chan v provincii Chu-pej je skutočne oddaným futbalovým fanúšikom. Hoci sa Čína na tohtoročný svetový šampionát nekvalifikovala, trávil sledovaním zápasov veľmi veľa času. Z práce sa hneď ponáhľal domov, kde vzhľadom na časový posun, zhruba od šiestich hodín večer až do šiestej ráno sledoval všetky zápasy, uviedol portál Novinky.cz.

Prvých pár dní bolo všetko v poriadku, po futbale si na pár hodín pospal a šiel zase do práce. Čoskoro však prišli prvé príznaky, ktoré napovedali, že niečo nie je v poriadku. „V stredu 30. novembra som po futbale spal asi dve hodiny, a keď som sa zobudil, cítil som veľkú únavu. Neriešil som to a povedal si, že si trochu oddýchnem v kancelárii,“ popísal začiatky svojho problému. Jeho stav sa však zlepšovať nezačal, naopak po čase cítil, ako mu pery na jednej strane začínajú padať dole a znížila sa pohyblivosť očných viečok. Stále si však myslel, že ide o dočasnú záležitosť. Problémy sa ďalej zhoršovali, čo ho donútilo navštíviť nemocnicu.

Lekári konštatovali obrnu lícneho nervu a ihneď začali liečbu. Podľa ich názoru mal obrovský deficit spánku značný podiel na rozvoji choroby, najmä v kombinácii s chladným počasím a veterným prostredím. Prognóza našťastie počíta s úplným zotavením. Napriek tomu lekári ostatných nadšených futbalových fanúšikov pred podobnou oddanosťou hre varujú.

Viac o téme: FutbalSledovanie televízieNedostatok spánkuObrna lícneho nervu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu