Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ľudia žasnú nad FOTO pláže v Japonsku: Keď ju uvidíte celú... neskutočný pohľad

(Zdroj: Instagram/ag.lr.88)

KJÓTO - Každý z nás navštívil pláž alebo si ju vie aspoň predstaviť. Väčšina fotografií pláží vyvoláva túžbu ísť na dovolenku. Pokojné vlny mora a mäkký piesok uvoľňujú v mozgu hormóny dobrej nálady. Ale videli ste už pláž, kde sa stretáva sneh, piesok a more? Verte či nie, tento zázrak možno vidieť v Japonsku.

Predstava pláže s pieskom a snehom môže znieť bláznivo. V skutočnosti ale takéto miesto môžete navštíviť. V príspevku zdieľanom fotografom menom Hisa na Instagrame je vidieť, ako sa sneh, piesok a more stretávajú na rovnakom mieste. Na fotografii je sneh vidieť na pravej strane, zatiaľ čo more je naľavo a medzi nimi je vidieť človeka kráčajúceho po piesku. 

Podľa viacerých užívateľov snímka pochádza z globálneho geoparku UNESCO San'in Kaigan, ktorý sa nachádza na západe Japonska a rozprestiera sa od východného mysu Kyogamisaki v Kjóte až po západné pobrežie Hakuto Kaigan v Tottori. 

Fotka bola zdieľaná vlani v januári s popisom: "Prechádzka pozdĺž pobrežia oceánu. #HelloFrom Sea of Japan." V týchto dňoch sa opäť hojne šíri na sociálnych sieťach. Mnohých ľudí jedinečný jav úplne ohromil. "To je neskutočné," napísal jeden z užívateľov Instagramu. "Jeden z najneuveriteľnejších a najkrajších záberov, aké som kedy videl," uviedol ďalší. Podľa oficiálnej webovej stránky geoparku San'in Kaigan sa oblasť môže pochváliť jedinečnou krajinou s rôznymi geologickými prvkami. V decembri 2008 bola označená za jeden z japonských geoparkov a neskôr bola vyhlásená za globálny geopark.

Viac o téme: SnehPlážJaponskoGeopark
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu