Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivý objav na pláži: Dvojici sa pod nohy priplietla hororovo vyzerajúca ruka

(Zdroj: Youtube/New York Post)

SAO PAULO - Brazílčanka Leticia Gomes Santiagová a jej priateľ Devanir Souza ohromili verejnosť zábermi zvláštnej kostry ruky, ktorá sa im priplietla pod nohy na pláži v São Paulo. Atypicky vyzerajúce pozostatky končatiny vyvolali u užívateľov rôzne asociácie. K nálezu sa vyjadril aj morský biológ, ktorý uviedol, že nejde o nič neobvyklé.

Na pláži Ilha Comprida v São Paulo bola nájdená zvláštne tvarovaná kostra ruky. Počas prechádzky na ňu náhodou narazili Leticia Gomes Santiagová a jej priateľ Devanir Souza, ktorí si nemyslia, že patrí človeku. Je totiž veľká a má aj iné množstvo kostí. "Čo by to mohlo byť? Nevieme, aké zviera to je, ale ak je to mimozemšťan, je to ešte horšie," napísala Leticia. 

Jeden z užívateľov zažartoval, že by to mohol byť mimozemšťan z obľúbeného filmu Stevena Spielberga z roku 1982 alebo tvor z prehistorických čias. Iní sa domnievajú, že by mohlo ísť o ruku morskej panny alebo kosť dinosaura. Dvojica neskôr ruku odniesla na posúdenie odborníkovi. Morský biológ Eric Comin sa domnieva, že hrôzostrašne vyzerajúce kostrové pozostatky pochádzajú z nejakého morského cicavca ako delfín, sviňucha či veľryba. Bude ale potrebné ďalšie testovanie. Tvor, ktorému ruka patrila, podľa Cominovho odhadu uhynul pred zhruba osemnástimi mesiacmi. 

Expert odporúča, aby ľudia, ktorí objavia podobné pozostatky, kontaktovali Výskumný ústav v Cananéia. "Vždy uprednostňujeme ponechanie kostí na pláži, aby sme nezasahovali do kolobehu ekosystému. Nakoniec, keď vznikne nejaký vedecký záujem, zbierame ich, aby sme ich použili v štúdiách. Ak ide o nedávno uhynuté zvieratá, vykonávame pitvy, aby sme mohli určiť príčinu smrti," povedal hovorca ústavu Henrique Chupill. 

Viac o téme: RukaPlážObjavKostiBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu