Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Influencerka si z národného parku spravila ihrisko: Ochranári penia, zaslúžila by si facku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ARIZONA - Katie Sigmondová, influencerka s takmer siedmimi miliónmi fanúšikov na TikToku, zverejnila video, na ktorom odpálila golfovú loptičku spolu s palicou do Grand Canyonu. Správcovia národného parku zostali pobúrení, incident nenechali len tak.

Dvadsaťročná Sigmondová, ktorá propaguje na sociálnych sieťach cvičenie a zdravý životný štýl, to tentokrát naozaj neodhadla. Video zachytáva, ako švihla palicou golfovú loptičku blízko okraja priepasti v Grand Canyone. Loptička sa vzniesla spolu s palicou, ktorá jej vyletela z ruky.

Zamestnancov národného parku svojím konaním poriadne nahnevala. "Hádzanie predmetov cez okraj kaňonu je nielen nezákonné, ale môže ohroziť aj turistov a voľne žijúce zvieratá, ktoré sa môžu nachádzať pod ním. Naozaj musíme povedať, 'neodbíjajte golfové loptičky do Grand Canyonu'?" napísali na Facebooku. 

Influencerka bola za tento incident obvinená hneď z niekoľkých prečinov - zo zahadzovania odpadkov a vytvárania nebezpečných podmienok spojených s výtržníctvom. Bola jej udelená pokuta vo výške 285 dolárov (270 eur), uvádza NBC News

Sigmondová nie je prvá, ktorá sa v Grand Canyone venovala nemiestnej aktivite. Napríklad v októbri 2021 istý návštevník odpaloval bejzbalové loptičky z múzea Yavapai Geology nachádzajúcom sa na južnom okraji. Národný park už v minulosti verejne upozorňoval na nevhodne sa správajúcich návštevníkov, keď na sociálnej sieti zverejnil príspevky s odkazmi na rôzne predmety, ktoré zostali v parku vrátane visiacich zámkov, odpadkov a ohorkov cigariet. 
 

Viac o téme: GolfNárodný parkPokuta Grand CanyonInfluencerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu