Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rybár ulovil obrovskú zlatú rybku: Toho giganta musíte vidieť, unikátny zjav

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHAMPAGNE - Britský rybár Andy Hackett sa pochválil svojím kolosálnym úlovkom, ktorý sa mu podarilo vytiahnuť z jazera vo francúzskej oblasti Champagne. Oranžový kapor pripomínajúci gigantickú zlatú rybku je považovaný za druhú najväčšiu rybu svojho druhu, aká kedy bola ulovená.

Po 25-minútovom boji sa podarilo Andymu Hackettovi z rybej farmy BlueWater Lakes vytiahnuť na breh obrovského kríženca kapra a koi kapra, ktorému dali rybári už v minulosti meno "The Carrot" (Mrkva). Ryba vážila neuveriteľných 30 kilogramov. Podľa odborníkov ide o druhého najväčšieho jedinca, aký bol kedy ulovený. Mohutný tvor podobný zlatej rybke je vďaka svojej nápadnej oranžovej farbe pri plávaní pod vodnou hladinou ľahko rozpoznateľný. Jeho lov je však obrovskou výzvou. "Je ťažké zbadať bežné ryby, aj keď plávajú tesne pod hladinou, ale Mrkva je jasne oranžová, takže ju nemôžete prehliadnuť. Napriek tomu je dosť nepolapiteľná," povedal Hackett. 

 

🥕CARROT🥕 weighing in @67.4lbs!! Well done Andy top dangling 🎣🐳

Posted by Bluewater Lakes on Thursday, November 3, 2022

BlueWater Lakes poskytuje rybárom súkromné miesto, kde si môžu vyskúšať lov obrovských rýb. Medzi najväčšie patria úlovky s hmotnosťou desiatok kíl. "Mrkvu sme umiestnili do jazera asi pred dvadsiatimi rokmi, aby sme poskytli zákazníkom niečo iné. Odvtedy rástla a rástla," uviedol manažér rybolovu Jason Cowler. Podľa neho nejde o najväčšieho obyvateľa jazera, ale zďaleka ide o toho najvýznamnejšieho. 

Po tom, ako sa Andy s rybou odfotil, dal ju odvážiť a vrátil späť do jazera. Rybolov má zavedené pravidlo "bez uchovania", takže rybári nikdy nevynášajú svoje úlovky na súš. Mrkva je veľmi sledovaná, minulú sezónu ju rybári vytiahli deväťkrát. Po prekonaní hmotnosti 27 kilogramov vo februári sa kapor deväť mesiacov voľne plavil, kým ho Hackett opäť neulovil.

Viac o téme: RybárZlatá rybkaKaporRybačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu