Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladík nakrútil na ulici záhadného tvora: Pozrite si VIDEO, dokážete zistiť, čo to je?

(Zdroj: Twitter/Reg Saddler)

MINNEAPOLIS - Vyzerá ako vlk, ale nie je to vlk. Podobá sa na líšku, ale ani tá to nie je. Záhadného tvora potulujúceho sa ulicou ľudia majú problém identifikovať. Video tajomného zvieraťa zdieľaného na sociálnych sieťach má už viac ako 2,5 milióna videní. Čo za zviera to teda môže byť?

Reg Saddler z Minnesoty zdieľal na Twitteri video, ktoré zachytáva zviera pokojne sa prechádzajúce ulicou. Sčasti vyzerá ako vlk a líška. Nepatrí však ani do jednej kategórie. Ľudia sú poriadne zmätení, poniektorí si myslia, že by mohlo ísťo hyenu. V skutočnosti však ide o vzácny druh psovitej šelmy - vlka hrivnatého, ktorý nie je príbuzný ani s jedným zo zmieňovaných zvierat. 

Vlk hrivnatý žije v Južnej Amerike v trávnatých a krovinatých oblastiach. Dlhé nohy mu pomáhajú pri pohybe vo vysokej tráve. Je sfarbený dooranžova, s výraznými tmavšími škvrnami na srsti. Nazýva sa tiež "tchorí vlk", pretože svoje teritórium značkuje výrazným pachom. Zo psovitých šeliem je najmenej sociálnym druhom. Patrí medzi ohrozené druhy v dôsledku zanikajúceho prirodzeného biotopu.

Viac o téme: LíškaVlk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu