Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Aha, čo si dovolila turistka na jednej z najnavštevovanejších pamiatok: Krutá pomsta rozčúleného davu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TikTok/angelalopeze)

CHICHÉN ITZÁ - Niektorí turisti naozaj nepoznajú hranice slušnosti a nemajú rešpekt ani pred pamiatkami starými tisíce rokov. Jednu z takýchto adeptiek sa podarilo nakrútiť, ako chodí po starovekom mayskom chráme Kuklcan v Mexiku. Ostatní turisti jej po svojom vysvetlili, čo si o jej správaní myslia.

Chichén Itzá je veľké archeologické nálezisko z predkolumbovského obdobia postavené mayskou civilizáciou, ktoré sa nachádza v strede polostrova Yucatán. Ani to nezastavilo ženu pred tým, aby vystúpila na túto najnavštevovanejšiu archeologickú zónu Mexika, píše Mexico News Daily. Celý priebeh incidentu bol zaznamenaný a zverejnený na sociálnych sieťach. 

Tak či onak, pozornosti sa jej okamžite dostalo od rozčúleného davu turistov, ktorí jej bezočivosť videli na vlastné oči. Po tom, ako bola dievčina eskortovaná zo stavby, si ju dav počkal a odmenil ju vlastným spôsobom - sácal do nej, polial ju vodou a vyťahal ju za vlasy. Niektorí prítomní dokonca žiadali pre ňu väzenie.

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang

Výstup na jeden z nových siedmich divov sveta je od roku 2008 zakázaný, nielen z bezpečnostných dôvodov, ale aj obáv z možného poškodenia stavby. Podľa správy novín El País bola žena odovzdaná miestnym úradom a mohla jej byť uložená pokuta až 172,87 pesos (vyše 8600 eur).
 

Viac o téme: DovolenkaTuristiMexikoChichén Itzá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu