Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Turisti už môžu v obľúbenom španielskom dovolenkovom rezorte na toto zabudnúť: Hrozí vysoká pokuta!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MALAGA - Obyvatelia obľúbeného španielskeho rezortu majú plné zuby opitých a vyčíňajúcich turistov. Tamojšie úrady preto plánujú zaviesť do platnosti zákon, ktorý zakazuje nafukovacie sexuálne bábiky a kostýmy penisov na verejnosti. Zákon si tiež posvieti na pitie či močenie na ulici.

Vďaka lacným letenkám a rušnému nočnému životu je španielske letovisko Malaga veľmi obľúbené najmä medzi milovníkmi zábavy. Oslavy turistov už ale nie sú také zábavné pre okolie ako pre samotných zúčastnených. Miestnym obyvateľom s večne opitými turistami došla trpezlivosť a chcú voči nim tvrdo zasiahnuť. Mestská rada v tejto súvislosti už ohlásila, že sa chystá vetovať nahotu a erotické predmety na verejnosti, píše The Sun.

Turisti už môžu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Bude "zakázané chodiť alebo zdržiavať sa na ulici iba v spodnej bielizni alebo s oblečením či doplnkami, ktoré predstavujú pohlavné orgány, alebo s bábikami či prvkami sexuálnej povahy". Turisti, ktorí nebudú rešpektovať nové pravidlá, budú nútení vyfúknuť svoje vybavenie a taktiež budú čeliť prísnym sankciám vrátane pokuty 750 eur. Pokuta sa môže zvýšiť až na 1500 eur, ak bude páchateľ s maloletou alebo zdravotne znevýhodnenou osobou alebo sa priestupku dopustí v blízkosti školy či detského ihriska.

Starosta Francisco de la Torre si myslí, že je čas postaviť sa proti takýmto praktikám zo strany nespratných turistov, napriek tomu, že cestovný ruch vlani v lete zarobil Španielsku viac ako sedem miliárd eur. Cieľom nových pravidiel je "zachovať verejný priestor ako miesto stretávania sa, spolunažívania a zdvorilosti, ktoré vyhovuje pluralite prejavov a rozmanitým spôsobom života, ktoré obohacujú mesto". V máji úrady taktiež informovali o tom, že hotelové izby dostanú monitory hluku, aby odradili hlučných turistov. 

Viac o téme: DovolenkaTuristiPenisPokuta ŠpanielskoMalagaSexuálna bábika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu