Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ukrajinka prezradila, ako sa pripravuje na tuhú zimu bez energií: Inšpirujete sa jej tipmi?

(Zdroj: Youtube/Reuters)

KYJEV - Motorkárka a nadšenkyňa kempingu Olena Bastunová (53) sa pripravuje na mrazivú zimu s možnými rozsiahlymi výpadkami elektriny vo vojnou zmietanej Ukrajine tak, ako mnoho ďalších obyvateľov. Situáciu sa snaží zvládnuť vďaka svojim bohatým skúsenostiam z výletov po svete.

"Toto je otázka prežitia," hovorí Olena, ktorá verí, že ju noci strávené v stane v Nórsku a na Islande v mínusových teplotách pripravili na chlad a tmu, ktorým budú Ukrajinci túto zimu čeliť. Tamojšia infraštruktúra bola v posledných týždňoch zasiahnutá ruskými leteckými útokmi. Dodávatelia energie zaviedli postupné výpadky prúdu, aby zabránili preťaženiu a vykonali opravy, píše agentúra Reuters. Bastunová, ktorá so svojím manželom na dvoch kolesách navštívila 117 krajín, sa zásobila čelovkami, plynom, stanmi a spacími vakmi, ako aj prenosnou chladničkou, solárnym panelom a množstvom občerstvenia z Vietnamu, Nemecka a Spojených štátov. Veľkú časť vybavenia jej daroval syn, ktorý slúži ako zdravotník v ukrajinskej armáde.

"Nikdy som nemala v úmysle použiť kempingový stan v Kyjeve. Život ma na to nepripravil," hovorí Ukrajinka vo videu nakrútenom vo svojej obývačke. Spomenula tiež, ako si raz potrebovala postaviť stan vo svojej hotelovej izbe počas výletu v Papue Novej Guinee. 

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko nedávno pre ukrajinské médiá povedal, že sa mesto pripravuje na možnosť úplného výpadku elektriny, kúrenia a tečúcej vody. Vyzval obyvateľov, aby zvážili presťahovanie sa do núdzového ubytovania mimo Kyjeva s prístupom k autonómnemu zásobovaniu vodou a kúrením.

Viac o téme: ZimaKempingVojna na UkrajineOlena Bastunová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu