Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievčina odhalila, z čoho sa vyrába obľúbená omáčka v McDonald's: To by ste nikdy netipovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Fanúšikovia fastfoodovej siete reštaurácií McDonald's zostali v šoku, keď zistili, z čoho sa vyrába ich obľúbená sladkokyslá omáčka Sweet 'N Sour. Nad videom, v ktorom bola odhalená jej receptúra, viacerí z nich krútia hlavami a pripúšťajú, že ich to veľmi prekvapilo.

Ľudia príliš nepremýšľajú nad tým, čo všetko tvorí prísady obľúbených dresingov či omáčok. Možno preto ich tak veľmi prekvapilo, keď zistili, že populárna Sweet 'N Sour od McDonald's obsahuje kôstkové ovocie, konkrétne marhule. Tajomstvo je odhalené vďaka 27-ročnej Evan-May Gillottovej, ktorá vo svojom TikTok videu oslovila užívateľov a požiadala ich, aby jej posielali svoje tipy na ingrediencie. "Vedeli ste, aké ovocie je v Sweet 'N Sour?" pýta sa. 

@evs_kii Did you know what fruit is in the sweet’n’sour from @mcdonaldsuk ♬ original sound - evs_kii

Keď neskôr prezradila, že je to marhuľa, jej príspevok nazbieral v priebehu niekoľkých dní viac ako 323 000  pozretí. Mnohí ľudia priznali, že si mysleli, že omáčka obsahuje ananás alebo slivku. "Som taký hlúpy. Vôbec mi nenapadlo, že sladkokyslá chuť súvisí s ovocím," uviedla jedna osoba. "Najhoršie ovocie, aké existuje, robí najchutnejšiu omáčku," skonštatoval iný. 

McDonald's netají zloženie omáčky, ale nikto sa tým doteraz zrejme nezaoberal. Marhuľa nie je jediným ovocím, ktoré tento reťazec používa pri výrobe Sweet 'N Sour. Vo svojom zozname korenín na webovej stránke uvádza, že omáčka obsahuje "marhuľu alebo broskyňu zmiešanú s korenistými príchuťami vrátane worcesteru, octu a horčice". 

Viac o téme: FastfoodMcDonald's
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu