Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kamarátky si chceli spraviť pekné jesenné fotky: Nečakaný útok medveďa! Jedna skončila na JIS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EDMONTON - Dve ženy napadol samec čierneho medveďa na pešej turistike. Podľa slov manžela jednej z obetí sa vybrali hľadať pekné miesto na jesenné fotografovanie. Dôstojníci, ktorí dorazili na miesto, našli ženy ležiace v kríkoch. Blízko nich bol medveď strážiaci svoju korisť.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Royal Alexandra Hospital v kanadskom Edmontone sedí Gary Hansen pri posteli svojej manželky Leosette Canoyovej. Nemôže ju držať za ruky, pretože sú príliš zdevastované po útoku medveďa. Po viac ako šesťhodinovej operácii rúk, hlavy, chrbta a uchu je pod sedatívami a na pľúcnej ventilácii. "Je strašné vidieť moju ženu takto. Medveď ju poriadne roztrhal," povedal Hansen. 

 

This news clip was sent to me..I hadn't seen it yet but from the bottom of my heart I thank all the first responders,...

Posted by Gary Hansen on Sunday, October 9, 2022

Canoyovú a jej kamarátku Analyn Shurtliffovú Bartolomeovú vážne zranil medveď, ktorý ich minulý týždeň napadol na pešej turistike neďaleko Dawson Creek v Britskej Kolumbii. Leosettina neter Wenneli Canoyová, ktorá bola tiež na prechádzke, však zranená nebola. Podľa jej slov zviera napadlo jej tetu po tom, čo pribehla na pomoc Analyn. Bartolomeovej dospievajúci syn bol tiež zranený, keď sa snažil medveďa odohnať preč. On a Canoyovej neter sa nakoniec dostali do bezpečia a zalarmovali záchranné zložky. Dvaja príslušníci polície uviedli, že po príchode na miesto našli dve ženy ležať v kríku so život ohrozujúcimi zraneniami. 

 

My stepmom was terribly hurt in a bear attack yesterday. She is one of my favorite people on this planet and she was...

Posted by Ross Hansen on Tuesday, October 4, 2022

Veliteľ policajného oddelenia v Dawson Creek Damon Werrell prezradil, že dôstojníci neďaleko zastrelili veľkého medveďa, ktorý podľa všetkého strážil svoje obete. Hansena podľa vlastných slov neustále prenasleduje obraz jeho manželky a jej priateľky, ako ležia v kríkoch a čakajú na záchranu, pričom medveď strážil svoj úlovok ktoré považoval za svoje ďalšie jedlo. Zároveň prezradil, že skupina sa minulý pondelok vydala na pešiu túru "hľadať pekné miesta na jesenné fotografie s jesenným lístím"

Gary dodal, že bude po boku svojej manželky počas jej dlhého zotavovania. "Žijeme tu v Kanade a neustále počúvame o útokoch medveďov, ale nikdy nám nenapadlo, že by to mohlo postihnúť aj nás. A teraz sa to stalo mojej rodine a bolo to strašné utrpenie. Som z toho zdrvený." 

Viac o téme: Medveďútok Kanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu