Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kuriózny prípad v Jordánsku: Pacientovi (51) vybrali zo zadku...neuveriteľné, chcel si vyliečiť túto chorobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

IRBID – Do nemocnice v jordánskom meste Irbid prišiel pacient, ktorý sa sťažoval na bolesť v oblasti zadku. Po vyšetrení sa zistilo, že konečník má zablokovaný neznámym telesom. Lekárov priam vydesilo, keď im pacient povedal, že o tomto telese vie a potrebuje ho dostať z tela von.

Muž (51), ktorého meno nebolo uvedené, skončil v nemocnici princeznej Basmy v Jordánsku po tom, ako sa sťažoval na bolesti v oblasti zadku. RTG snímky odhalili, že konečník mal upchatý telesom v tvare tenisovej loptičky. Chirurgov prosil, aby mu ho vybrali z tela von. Informuje o tom britský Daily Mail.

Pacient sa v spoločnosti svojej manželky priznal, že teleso je plastová gulička, ktorú si do zadku strčil pred dvoma dňami. Údajne si chcel takýmto spôsobom liečiť hemoroidy, ktoré ho trápili už nejaký čas. Lekári však nenašli u muža žiadny príznak tejto choroby. 

Prešiel si peklom 

Loptičku sa snažili najprv vybrať pomocou chirurgickej lyžice a skrutkovača. Počiatočné pokusy však boli neúspešné. Pacienta si tak nechali v nemocnici aj cez noc. Počas druhého zákroku sa chirurgovia snažili pomocou lubrikantu vybrať loptičku z konečníka manuálne. Pacient bol počas tohto zákroku pri vedomí, pretože ho požiadali, aby ostal ležať na chrbte a zdvihol nohy smerom k stropu. Loptička však bola širšia ako vývod z panvy, takže aj tento pokus dopadol neúspešne.

Nasledoval ešte jeden neúspešný zákrok. Dr. Mohammad Athamnah, jeden z chirurgov, ktorý boli prítomní pri všetkých týchto pokusoch, sa vyjadril, že nakoniec museli pristúpiť k operácii a rozrezať žalúdok, aby sa dostali bližšie k telesu. "Pokúsili sme sa zatlačiť na loptičku smerom nadol a uľahčiť transanálnu extrakciu cez konečník, no aj tento pokus dopadol bezvýsledne," vyjadril sa. Loptička bola v panve už zaseknutá, takže akákoľvek manipulácia s ňou bola vylúčená. 

Posledný pokus

Chirurgovia sa napokon rozhodli loptičku opatrne rozrezať na tri menšie kusy. Použili k tomu vŕtačku, ktorú zaviedli do tela pacienta cez rozšírený konečník. Vďaka tomu sa dali kusy loptičky po rozrezaní dobre uchopiť a vybrať von len s minimálnym poškodením. Celá operácia trvala sedem hodín a jej prieneh je podrobne opísaný v štúdií International Journal of Surgery Case Reports.

Ľudia si najčastejšie vkladajú predmety do konečníka pre sexuálne potešenie. Čiastočne to súvisí s množstvom nervov v konečníku, vďaka čomu je veľmi citlivý. Prináša to však so sebou veľké riziko. Predmety nemusia uviaznuť v konečníku. Horší prípad je, keď postupujú ďalej až do čriev a môžu spôsobiť perforáciu, čo je pre človeka smrteľné.

Viac o téme: OperáciaKuriozitaLoptičkaJordánskoKonečníkIrbid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu