Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bizarný darček k vlastným narodeninám: Muž sa plavil v tekvici neuveriteľných 61 kilometrov

Muž v tekvicovom člne oslávil narodeniny.
Muž v tekvicovom člne oslávil narodeniny. (Zdroj: Twitter/ all dave city)

NEBRASKA - Američan Duane Hansen (60) prešiel vo vydlabanej tekvici na rieke Missouri v USA 61 kilometrov. Posledný zápis a rekord Guinessovej knihe rekordov zastal na čísle 41 kilometrov v roku 2018.

Oficiálne bol tento rekord zaznamenaný ako „najdlhšia cesta tekvicovým člnom“.

V cieli v Nebraske sa však Američan posťažoval, že sa v tekvici ani raz nepostavil. „Ešte teraz ma bolia kolená,“ posťažoval sa. Ako píše Washington Post, rekord prekonal v sobotu, dňa 27. augusta a v cieli ho vítali všetci blízky, kamaráti, rodina a fanúšikovia.

Dodal, že ak ho niekto prekoná, kľudne sa mu pokloní, lebo už to skúšať určite nebude. Bezpochyby však patrí k tým, ktorí rekordami posunuli hranice toho, čo je možné – či už si nechali pestovať osem stôp dlhé brady, otáčali basketbalové lopty na zubných kefkách alebo zastavovali elektrické ventilátory jazykom.

Tekvica, ktorú Hansen vypestoval vo vlastnej záhrade vážila 384 kilogramov a muž v nej sedel na papierovej krabici a manévroval pomocou pádla. Dal jej meno Berta, ktoré napísal aj na slávnu tekvicu. Párkrát sa vraj aj zasekol a obával sa okolitých lodí, ktoré vytvárali vlny, ktoré mohli tekvicu prevrhnúť, ale nakoniec to dobre dopadlo a kolízii sa vyhol. S Bertou prešiel spomínaných 61 kilometrov za 11 hodín.

Jeho dcéra Morgan Buchholz povedala pre News Channel Nebraska: "Som taká hrdá na svojho otca. …Vždy hovoril, že môžeš robiť, čo chceš, a ako môžeš neveriť niekomu, kto ide von a robí presne to, čo chce?"

Aj manželka Allyson v rozhovore pre News Channel Nebraska uviedla, že nikdy nevie čo bude ďalej. "Manžel má však vždy VEĽKÉ plány".

Viac o téme: USATekvicaGuinessov rekord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu